07.07.2016 u 11:00 | Recepti | Komentari

BRZINSKI LIJEK PROTIV ZUBOBOLJE: Sve što trebate ova su dva sastojka!

Zubobolja može biti vrlo naporna i teška, a prije odlaska stručnjaku, ipak postoje mali trikovi koji mogu zaustaviti bol.

zubar

Priroda doista ima rješenje za brojne bolesti i zdravstvene tegobe, pa tako i za zubobolju. Već smo pisali da sjajnu ulogu u tome može odigrati klinčić – inače začin snažnog okusa i mirisa, no postoji sastojak koji se može dodati klinčiću te zajedničkim snagama zaustaviti neugodnu bol zuba, odnosno zubnog mesa.

Za ovu ljekovitu pastu potreban vam je klinčić u prahu te malo kokosova ulja. Jestivo kokosovo ulje možete kupiti u hrvatskim drogerijama već za tridesetak kuna. U jednakom omjeru pomiješajte u posudici klinčić u prahu i kokosovo ulje te nekoliko puta kroz dan nanesite na desni uz bolno mjesto. Olakšanje ćete osjetiti vrlo brzo, no imajte na umu da ova kombinacija ne liječi zub, već samo ublažava bol. Odlazak stomatologu možda će svejedno biti potreban, no lakše ćete dočkati svoj dogovoreni termin kada suzbijete bol.

Naime, osim anestetičkog djelovanja, klinčić djeluje protuupalno pa ublažava i uzrok boli, dok kokosovo ulje u ovoj kombinaciji pomaže zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima i strukturom zahvaljujući kojoj je smjesa lakše maziva, odnosno lakše se nanosi na bolno mjesto nego sam klinčić koji je u ovoj kombinaciji ipak jači sastojak.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: