08.12.2016 u 21:02 | Ljepota, Recepti | Komentari

ZBOGOM tamnim mrljama, pjegama i borama: Ovaj sastojak će ih sve ukloniti za KRATKO VRIJEME! ZBOGOM tamnim mrljama, pjegama i borama: Ovaj sastojak će ih sve ukloniti za KRATKO VRIJEME!

Tamne mrlje i pjege su veliki problem te prava noćna mora, posebno za žene. Postoje razne kreme koje vam mogu pomoći da se oslobodite ovog problema, ali su vrlo skupi i sadrže hemikalije koje mogu oštetiti našu kožu.

PJEGE-LICE

U nastavku vam predstavljamo domaću kremu od peršuna koja je bogata vitaminima i mineralima, a to će vam pomoći da uklonite mrlje na svom licu i dobijete lijepu i blistavu kožu vrlo brzo.
Sastojci

  • 2 kašike sjeckanog lišća peršuna
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 200 ml vode

Priprema

Peršunovo lišće stavite u 200 ml. vode, i kuhajte smjesu na laganoj vatri oko 15 minuta. Izvadite ga iz topline i ostavite da se ohladi. Procijedite smjesu i dodajte 1 kašičicu limunovog soka i ulijte smjesu u staklenu bocu i držati je u frižideru 5-6 dana.

Kako se koristi:

Za najbolje rezultate trebalo bi koristiti ovu smjesu dva puta dnevno: ujutro i navečer. Ovaj losion će suziti pore i očistiti vašu kožu, a također će učiniti da vaše pjege i tamne mrlje u potpunosti nestanu.

Izvor: novonovo

Vaš komentar na članak: