12.10.2014 u 13:15 | Ljepota | Komentari

Zbog ovih tajnih sastojaka Marokanke imaju savršenu kožu!

A možete da je imate i vi ukoliko kožu njegujete poput njih, uljem i jednom posebnom vrstom gline… Svakako najpoznatiji sastojak za ljepotu koji stiže iz egzotične zemlje, Maroko, jeste argan ulje.

1djevojka-lice

Argan ili marokansko ulje poznato je kao i “tečno zlato”, dok se argonovo drvo naziva i drvom života, što jasno ukazuje na dragocenost ovog ulja. Ono uspješno regeneriše kožu, sprečava njeno sušenje i gubitak elastičnosti, usporava pojavu bora, i uopšte uzevši čini kožu zdravom, mladom, zategnutom, mekom i sjajnom!

Zadivljujuće utiče kako na kožu, tako i na kosu, i zato je izuzetno na cijeni u čitavoj kozmetičkoj industriji, međutim najpametnije rešenje je da se argan uljem njegujete u izvornom, prirodnom obliku (hladno ceđeno ulje). Efekat će biti čak i bolji nego korišćenjem preskupih kozmetičkih preparata, a i tako to rade Marokanke, iz čije tople domovine i potiče ovo čarobno ulje!

Još jedan, manje poznat, prirodni sastojak za njegu kože koji nam dolazi iz Maroka jeste rasul glina.
Rasul se može pronaći isključivo u podnožju planina Atlas, a lokalne žene ga već duže od 1500 godina koriste kao izuzetno sredstvo za njegu kože lica i tela, koje njihov ten održava savršenim.

Rasul glina je najfinija i najdjelotvornija mineralna glina, prebogata silicijumom, kalcijumom i kalijumom, koja obnavlja, zateže i hrani kožu, čineći je mladom i bez mana. Može se koristiti kao maska za lice i telo, ali i kao sapun, šampon i krema.

Izvor: onaportal

Vaš komentar na članak: