08.11.2015 u 13:29 | Ljepota, Recepti | Komentari

Najbolji domaći piling za uklanjanje pjega, čak i staračkih

Staračke pjege (lentigo senilis ili lentigo solaris) su oblik pigmentnih mrlja. Staračke pjege su male, plosnate, zatamnjene mrlje na koži (svjetlosmeđe do crne boje) koje obično nastaju na rukama, licu i dekolteu ili drugim područjima često izloženima suncu. Najčešće se pojavljuju na dijelovima kože koji su najviše izloženi suncu, poput nadlanica, lica, podlaktica, čela i ramena.

staračke-pjege

Ruke su posebno pogođene ovom pojavom, ali zato ovaj piling može itekako pomoći jer efektno uklanja gornji sloj mrtvih stanica epidermisa koji “nosi” pigmentacijske promjene.

Najbolji piling za ljuštenje staračkih pjega

Sastojci:

1/2 šalice sirove smeđe riže
1 žlica agava sirupa
1 žlica soka od limuna

Upute:

Usitnite smeđu rižu u prah (mlin za kavu, ručno u suribhaciju tj keramičkoj posudi za drobljenje). Pomiješajte zajedno gore navedene sastojke i dobro izmiješajte. Nanesite smjesu na suhe ruke, masirajte svaku nadlanicu kružnim pokretima čvrsto, ali nježnim pritiskom jednu do dvije minute. Isperite i nanesite vašu odabranu kremu za ruke.

Loading...

Također možete utrljati ovu smjesu na dlanove što će odlično omekšati žuljeve.

Radite ovaj piling redovno (najviše 1 put tjedno).

Zašto ovo djeluje?

Riža ima umirujući efekt na kožu, odlično je sredstvo za ljuštenje odnosno piling, posjeduje antioksidativna i protuupalna svojstva.

Nektar od agava kaktusa ima veliku moć hidratacije, odličan je piling jer sadrži prirodne šećere koji učinkovito čiste, dok pomažu vašoj koži u zadržavanju vlage.

Za limun se tvrdi da je poput gumice koja briše staračke pjege! Limun pomaže posvijetliti kožu i odignuti mrtve stanice. Sadrži AHA (alfa-hidroksi kiseline), limunske kiseline, vitamin C i ima anti-bakterijsko djelovanje. Tijekom vremena limun učinkovito smanjuje hiperpigmentaciju zbog svojih odličnih izbjeljujućih svojstava. Također je blagi prirodni piling.

Probajte!

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: