17.05.2019 u 20:51 | Ljepota, Recepti | Komentari

MASIRALA JE TJEME OVIM DOMAĆIM PREPARATOM SVAKI DAN: Za mjesec dana kosa joj je narasla 15 cm

Ukoliko imate problema sa kosom, preporučujemo vam da napravite ovaj domaći preparat koji uspješno otklanja sve probleme kose.

kosa

Lišće i cvjetovi hibiskusa su veoma korisni za rast vaše kose i dodatni sjaj. Ulje hibiskusa će dodati život i sjaj vašoj oštećenoj i slaboj kosi. Sve što treba da uradite je da nabavite jednak broj cvjetova i listova hibiskusa.

Pet listova i pet cvjetova su dovoljni za 100 ml ulja. Sameljite ili isjeckajte lišće i svježe cvijeće bez dodavanja vode. Neka smjesa bude gruba, dodajte ovoj mješavini 100 ml ulja, kao što je kokosovo ili maslinovo ulje. Promiješajte sve sastojke i zagrijte dok ne proključa. Isključite šporet i pustite da se ulje ohladi. Posle hlađenja, procijedite ulje i čuvajte ga u posudi sa hermetičkim zatvaranjem.

Ovo ulje je potrebno zagrijavati prije svake upotrebe. Koristi se prije svakog pranja kose, tako što se utrlja u korjen kose i na krajeve, a zatim treba da odstoji sat vremena prije ispiranja kose.

Domaće ulje od hibiskusa ne samo da obezbjeđuje ishranu vašoj kosi, već sprječava prerano starenje i omogućava bujnu i gustu kosu.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: