Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

12.10.2014 u 21:49 | Ljepota | Komentara:

Heljda. Zdrava i korisna namirnica Dijeta sa heljdom.

Advertisement

Da li znate drage moje dame da je heljda vrlo zdrava i korisna namirnica, koju bi ste trebali uključiti u svoju ishranu. Odavno je dokazano njeno ljekovito dejstvo za brojne zdravstvene tegobe. Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak. Čaj od heljdinog cvijeta ima ljekovito dejstvo na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mješavina listova i cvijetova heljde liječi aterosklerozu krvnih sudova.

Heljda ublazava posljedice zracenja i hemioterapije i pretjeranog umnog rada. Jela od heljde pomazu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povisenog krvnog pritiska i probavnih problema. Pored navedenog, izuzetno je korisna za gubitak suvišnih kilograma. Mogu Vam reći da su ove dijete jako popularne u krajevima odakle sam rodom. Isprobala sam je . Efikasnost 100%. Bez ikakvog gladovanja, garantujem Vam!

Гречневая-каша-без-варки-через-45-часа1-1024x775_новый-размер

Dijeta sa heljdom:

U poređenju sa drugim žitaricama hellda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6, P. Ponoviću da je heljda dijetski proizvod. Nutricionisti nju često preporučuju uključiti u jelovnik ljudi, bolesnih od anemije, hipertenzije, bolesti jetre.

Dijeta se drži 14 dana.

Posle 2 nedelje držanja ove dijete možete izgubiti tezinu od 7 do 10 kilograma ( ja sam izgubila 6 kilograma), a ujedno i očistiti svoj organizam i odmoriti svoj želudac i creva.

Recept za pripremanje heljde:

Pre svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.

Uveče, zrno zaliti kipućom vodom, vodu ocediti i zaliti ponovo kipućom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 1,5 čaša vode). Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čase, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema svom apetitu.

Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuvati). Ujutru je spremna za upotrebu.

Meni:

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli ( jedino može soja sos). U toku dana popiti 1l kefira (ne više od 1%-1,6%). Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno. Uz vodu sam pila i zeleni caj. Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 solje dnevno, bez šećera. Poželjno je da poslednji obrok obavite 4 sata pre spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina
U toku dana mozete uzimati voće i povrće ( jabuka, narandza, kupus salate, zeleno povrće, suve šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – spanač, brokoli, prokelj, grašak.. Bez soli i drugih začina.
Heljdina dijeta nije gladovanje, ne bi trebalo da imate osečaj gladi.

Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se merite, sačekajte još 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu (jer čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete).

Iskustva

„Svima bih preporučila ovu heljdinu dijetu prvenstveno zbog zdravlja a takođe i radi ljepšeg vanjskog izgleda pogotovo nas žena.Moje iskustvo je sasvim ok sa heljdom nije teško samo treba dobra volja kao i čvrst karakter i znati šta želimo i očekujemo od ove dijete!“ Elmina.

1920204_570112139751888_498858278_n

„..S dijetom sam jako zadovoljnja jer sam uvjek sita ne osjećam glad a kile polako idu dole. za 10 dana je otišlo 7 kila..“ Elvira.

1554544_570112239751878_850071078_n

Izvor: uspesnazena

loading...

Vaš komentar na članak: