05.04.2015 u 11:15 | Ljepota | Komentari

Efekat glatkih i nježnih stopala. Kako očistiti pete sa sodom bikarbonom.

Lijepa i njegovana stopala su bitan dio vašeg imidža, a meke i glatke pete – san svake žene. Tvrde, suhe i ispucale pete stvaraju mnoge neprijatnosti. Ali, obična soda bikarbona, koja poseduje antiseptička svojstva, smanjuje tvrdoću vode i blagotvorno djeluje na kožu peta.

To je jeftino, ali veoma efikasno sredstvo. Uz njenu pomoć možete postići efekat glatkih i nježnih stopala, bez posjeta salonima ljepote. Da biste omekšali ogrubjelu kožu na petama i vratile lijep, privlačan izgled svojim stopalima, pomoći će vam ovaj jednostavan recept, piše portal uspesnazena.com!

watermarked-pete2

Kako očistiti pete sa sodom bikarbonom:

Za ovu proceduru biće potrebno 3 kašike sode bikarbone i 4-5 litara vode.

Rastvorite sodu bikarbonu u vrućoj vodi i potopite svoja stopala na 15-20 minuta.

Loading...

Poslije stopala istrljajte sa kamenom za pete. Namažite nekom hranljivom kremom, domaćom kremom za njegu stopala ili vazelinom (ako su pete suviše ispucane), obucite pamučne čarape i prenočite u njima (ali nije obavezno spavati u čarapama).

Već poslije prvog puta primetićete razliku u izgledu stopala

Tretman raditi svakodnevno 5-7 dana. Poslije napravite pauzu 7 dana, pa ponovite proceduru. Opet napravite pauzu 7 dana i ponovite jos jednom. Ukupno 3 tretmana.

Kurs od 3 tretmana donijeće željeni efekat – glatki i nježan izgled vaših stopala.

Pored sode, u kupku korisno je dodavati kašiku soli i malo tečnog sapuna. Ovo će pomoći ukloniti prljavštinu upijenu u pete. Takođe kupku možete obogatiti sa odvarom kamilice.

Budite lijepi!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: