24.12.2020 u 13:12 | Kućni savjeti, Ljepota | Komentari

POSTOJI I PRIRODNI NAČIN BOJENJA KOSE: Ofarbajte vašu kosu u željenu boju bez korištenja ikakvih hemikalija! (RECEPTI)

Vjerovatno koristite dosta farbi za kosu kako biste dobili željenu boju. Ipak, trebate znati da je često korištenje tih hemikalija štetno. Možete postići željenu boju kose i koristeći prirodne metode

KOSA

Donosimo neke od njih:

Za dobijanje crvenkastih lijepih nijansi, možete koristiti ovaj preparat:

- Sok do repe ili mrkve
- Malo kokosovog ulja

Loading...

Pomiješajte sastojke i nanesite temeljito na glavu.Prekijte plastičnom folijom i ostavite tako sat vremena. Kasnije isperite i osušte. Ponavlajte nekoliko puta mejsečno i pimjetit ćete rezultate.

Orasi za dobijanje smeđih nijansi

Smrskajte orahe i kuhajte ljuske u vodi barem pola sat. Nakon što se ohladi potopite kosu u taj lonac gdje se kuhalo, 20 minuta i pobrinite se da ne zahvatite tjeme previše.

Kamilica za posvbjetljene kose i zlatne nijanse

- 8 kašika sušene kamilice(cjetova)
- 300 ml vode
- Sok od limuna

Sa 300 ml vode prelijte cvjetove kamilice. Zagrijavajte 15 minuta. Kada se ohladi, filtrirajte. Na kraju dodajte sok od pola limuna. Nanesite na kosu i ostavite da se suši jedno 20-ak minuta. Kasnije operite i osušite.

Luk za sijedu kosu

Za prekrivanje sjedih vam dobro može poslužiti luk. Skuhajte jedno pola čaše luka sa njegovom kožicom(onom providnom koju vidite kada gulite luk).

Kuhajte 20minuta. Ostavite da se ohladi i nanesite na kosu. Nanesite na kosu, ostavite jedno 20 minuta i saperite. Ponavljajte nekoliko puta mjesečno, 1-2 puta sedmično za dobre rezultate.

Uvijek prije spavanja ili izlaska vani, osušite dobro kosu kako vam se usta ne bi okrenula (jer djelujete na nervus facialis) nipošto ne spavajte sa mokrom kosom.

Izvor: megagiga

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: