27.09.2016 u 9:09 | Kućni savjeti | Komentari

Cijeli život krivo peremo robu: Ovaj trik sačuvat će vam novac

Pranje odjeće prema boji nije jedini ispravan način. Uz ovu metodu uštedjet ćete i na novoj odjeći i na računima za struju i vodu, a on podrazumijeva razvrstavanje prema materijalima

Foto: Martin Poole/Thinkstock

Foto: Martin Poole/Thinkstock


Iako svi znamo da odjeću treba razvrstavati po bojama, ono što će je doista duže čuvati nije ta metoda. Odjeću bi zapravo bilo bolje prati prema materijalu i sastavu. Na taj način duže će ostati nova i uštedjeti vam novac i na pranju i na novoj odjeći.

Npr. ako perete samo majice zajedno neće ih oštetiti roba koja ima gumbe ili zatvarače. Preporučuje se i svu robu okrenuti naopako prilikom pranja kako bi duže trajala. To se pogotovo odnosi na odjeću s printom.

Zatvarače na trapericama i jaknama zatvorite prije pranja kako se u njih ne bi zapleli konci i vlakna, a tako će ujedno i manje oštećivati ostalu odjeću.

Način na koji ćete uštedjeti je sljedeći: kada odvojite lakšu svilenu ili poliestersku odjeću od pamučne moći ćete je prati na nižim temperaturama i kraćim programima. Tako ćete uštedjeti i na struji i na vodi.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: