06.05.2015 u 19:46 | Kućni savjeti | Komentara:

Mirišljave bombice za WC šolju. Osvježava i uklanja neprijatne mirise

Problem svake domaćice – kako odstraniti neprijatne mirise, posebno u prostoru toaleta. Evo drage moje, hvatajte odličnu ideju za osvježavanje i dezinfekciju WC šolje uz pomoć šumećih mirišljavih bombica, piše portal uspesnazena.com! Prirodno, ekološki čisto, bez hemikalija. Ideja odlično funkcioniše, a pripremaju se dovoljno jednostavno. Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC šolja je čista, a toalet mirisan.

Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd). Od pribora: duboka činija, silikonska lopatica(može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Mirišljave bombice za WC šolju. Kako pripremiti:

Na 1 dio limuntusa potrebno je 2,5 dijela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže. Kao rezultat sam dobila 20 bombica. Provedeno vrijeme – 20 minuta.

femina 1

U dubokoj činiji promješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu (koristila sam plavu, prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne.

femina 2

Loading...

U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.

femina 3

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promješati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa.

femina 4

Potrebno je prskati i mješati smjesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena.

femina 5

U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smjesu.

femina 6

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smjesa mogla još malo da raste (ovo govorim iz svog iskustva).

femina 7

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

femina8

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata.

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

femina 9

Mislim da vam je jasan način korišćenja. Jednostavno bacite šušteću bombicu u WC šolju. Za vrijeme „ključanja“, bombica osvježava i dezodoriše vazduh u toaletu. Rezultat: čista WC šolja i mirišljava prostorija.

femina 10

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: