16.06.2016 u 15:44 | Kako smršati | Komentari

TOP 3 načina da napokon otopite salo na trbuhu

Za optimalno zdravlje pazite da vam, ako ste žena, obujam ne prelazi 81,28 cm, odnosno 93,98 cm ako ste muškarac.

stomak-salo

Masnoće koje se skupljaju oko organa ugrožavaju zdravlje, a što je veći obujam struka, to je manji životni vijek. Za žene je granica 81,28 cm, a muškarci bi obujam trebali držati ispod 93,98 cm. Za optimalno zdravlje, obujam struka trebao bi iznositi polovicu vaše visine. Brojke ste zapamtili, no kako se riješiti tog viška oko struka?

Znanost kaže da zapravo postoje tri svari koje možete početi raditi već danas. Samo treba biti – ustrajan.

1 Jedite više proteina

Ako prevarite proteine s ugljikohidratima, zaboravite na ravan trbuh. Čak i osobe za koje biste rekle da su vitke i imaju zdrave vrijednosti indeksa tjelesne mase, dobit će trbuščić. Prazne kalorije znače debljanje. Prehrana bi se zato trebala zasnivati na proteinima poput piletine i ribe te orašastog voća, povrća i složenih ugljikohidrata.

2 Bez znojenja neće ići

Sama prehrana pomoći će, ali neće do kraja riješiti problem. Ništa bez barem malo prolivenog znoja. Kardio trening tri do pet puta tjedno u kojem ćete izgubiti barem 200-300 kcal skida višak, ali ne zaboravite ni na vježbe snage. Izgradite mišiće koji će zatim trošiti više kalorija nego što ih troši salo.

3 Opustite se

Stres je veliki neprijatelj zdravlja i dobre linije jer preveliko lučenje kortizola povećava i razine inzulina, a kortizol još i zadražava masti oko trbuha.

Izvor: vecernji

Vaš komentar na članak: