14.09.2015 u 13:59 | Featured, Zdravlje | Komentari

Pomoću ove dvije biljke riješite se umora i iscrpljenosti

Ako patite od nesanice, imate probavne smetnje, muče vas razni bolovi ili imate povećanu potrebu za cigaretama i alkoholom, vjerovatno ste na ivici snage. U ovakvom stanju mogu da se jave i problemi emocionalne prirode. Najučestaliji simptomi su depresija, gubitak motivacije za odlazak na posao, dosada, tuga, gubitak snage i seksualnog interesa.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Riješite se svih nabrojanih tegoba uz koristeći ove dvije biljke:

KOPRIVA- Iscrpljenost, umor i nedostatak radnih sposobnosti često su znak nedostatka željeza u organizmu. Vrlo djelotvorna u borbi protiv tog je kopriva, biljka bogata željezom. Četverodnevno liječenje čajem od koprive u proljeće i jesen povećava radne sposobnosti. Rukohvat svježih listova koprive i njenih stabljika prelijte šalicom vruće vode, ostavite da stoji pola minute, procijedite i popijte gutljaj po gutljaj. Kura započinje ujutro šalicom čaja od koprive pola sata prije doručka. Čaj pijte polahko, na gutljaje. Ostatak čaja, dvije šalice, pijte polahko tokom dana u jednakim dijelovima. Najlakše vam je da odjednom pripremite dnevnu dozu čaja i čuvate u termos boci.

KUPKA OD KAMILICE- četiri rukohvata cvijeta od kamilice prelijete vrućom vodom, ostavite da stoji, provijedite i dodajte vodi za kupanja. Količina vode u kadi mora biti tolika da vam područje oko srca ostane izvan vode. Kupanja treba da traje 20 minuta. Nakon kupanja nemojte se obrisati ručnikom već se umotajte u kupaći ogrtač te jedan sat lezite u krevetu kako bi ste se dobro preznojili.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: