17.01.2017 u 10:02 | Kako smršati | Komentari

SKINITE SALCE SA STOMAKA BEZ VJEŽBANJA: Ovi napici BUKVALNO tope masnoće, a imate ih u kući!

U pitanju su napici koje jako lako i na brz način možete da pripremite, a izuzetno su djelotvorni. Evo o čemu je riječ!

stomak-salo

Mučite se sa naslagama na stomaku? Vježbe ne pomažu? Ili vas jednostavno mrzi da posvetite previše vremena treniranju i želite na lakši način da skinete višak? Sada postoji rjješenje i za to.

U pitanju su napici koje jako lako i na brz način možete da pripremite, a izuzetno su delotvorni. Evo o čemu je riječ:

Vitaminska voda – Voda je važan dio vašeg tijela. Ali ova čarobna tečnost može vam pomoći i kod “skidanja” trbuha. Sokove zamjenite vodom u koju ste dan prije stavili listiće mente, nekoliko kriška narandže, limuna i limete i svježi krastavac. Vodu stavite u frižider i pijte je kada osjetite žeđ.

Dokazano je kako čaša mlake vode s malo iscjeđenog limuna ujutru, na prazan stomak ujutru čini čuda za vaše tijelo. Ovaj napitak ubrzava probavu i metabolizam te vam pomaže da “isperete” tijelo od toksina i masnoća.

Hladni zeleni čaj i čaj od mente – Zeleni čaj se koristi u medicinske svrhe od davnina. Pomaže tijelu da izbaci višak masnoća unesenih u organizam hranom. Isto tako, smanjuje nadutost i reguliše probavu.

Sok od lubenice – Lubenica je prepuna vode, ali i hranjivih sastojaka kao što je likopen i amino kiselina arginin koja smanjuje masnoće u tijelu.

Laneno ulje i ananas su dobitna kombinacija ukoliko imate problem sa naslagama na stomaku. Ulje smanjuje naslage a ananas sadrži enzime koji “razbijaju” proteine, ubrzavajući metabolizam.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: