28.10.2020 u 20:39 | Kako smršati, Recepti, Zdravlje | Komentari

0 KALORIJA: Voda s jabukom i cimetom za dijetu, detoks i ubrzanje metabolizma!

Evo jednog odličnog recepta koji, osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, ima 3 zdravstvena efekta: čisti organizam od otrova, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

jabuka.voda

Osim jabuke, osnovni sastojak je cimet.

Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješna mršavljenja.

Redovito provociranje inzulina pospješuje taloženje masnoća u tijelu. Uporabom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje inzulina bit će pod kontrolom, što će omogućiti uspješno topljenje masnih naslaga.

Loading...

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola žličice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg kolesterola. Cimet također pomaže kod loše probave te utječe na smanjenje triglicerida.

Voda s jabukom i cimetom: 0 kalorija!
Sastojci:

– 1 jabuka
– 1 štapić cimeta (ili 1 čajna žličicu cimeta u prahu)
– oko 1,5 – 2 l prokuhane ili filtrirane vode

Priprema:

Isjeckajte na kriške jednu jabuku, dodajte jedan štapić cimeta (ili 1 čajnu žlicu cimeta u prahu) i zalijte s 1,5-2 litre ohlađene prokuhane (ili filtrirane) vode.

Neka malo odstoji (1-2 sata).

Pijte tijekom dana kad god želite.

Kombinacija jabuke i cimeta fantastično regulira metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminirajući višak zadržane tekućine iz organizma.

Izvor: dnevni

Vaš komentar na članak: