10.08.2017 u 6:45 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Jela sam salate i imala 145 kilograma: A onda sam se prebacila na slaninu, sir i šnicle i – TRANSFORMISALA SE

Sa 145 kilograma, Aleksa je bila zavisna od hrane i morbidno gojazna. A onda je riješila da je dosta. Oduvijek je pokušavala da skine kilograme ali brzo su se vraćali – a onda je pronašla pravu metodu.

keto-dijeta

Aleksa Firs (34), marketing stručnjak, kaže da je skinula 64 kilograma i to ne na “dijeti” od šnicli, slanine i prženog sira.

Sa konfekcijskog broja 52 spala je na 40, a transformacija i dalje traje.

- Inače se rijetko mjerim ali znam da sam imala oko 145 kilograma, a odjeću sam morala da kupujem u specijalizovanim radnjama. Danas ne mogu da prepoznam svoj odraz u ogledalu, ali ipak je najveća promjena u mom samopouzdanju. Sada uspravnih leđa hodam ulicom i ne stidim se ničega – kaže Aleksa iz Northemptona u Velikoj Britaniji.

Loading...

Ona je, kaže, od sedme godine na svakojakim dijetama ali i kada bi joj uspjelo da skine kilograme, brzo su se vraćali.

- U školi niko nije hteo da se druži sa mnom, i tako su mi prošle i osnovna i srednja škola. Tada je počela da se povlači u sebe, a onda su je u dvadesetim godinama života stigli i izopštenost i stres i novi posao i fakultet i – postala je zavisna od hrane. Svakog dana pojela bi oko 3.000 kalorija. Ironija je bila u tome što su to uglavnom bili zdravi obroci, ali preobilni.

A post shared by Alexa Fears (@alexa_keto_life) on

- Naravno, bilo je tu i slatkiša i slanih grickalica ali uglavnom sam se trudila zdravo. Međutim, umjesto jedne, ja bih kupila četiri salate i pojela bih sve odjednom. U kući nikad nisam imala hranu prosto jer bih je iste sekunde pojela – priča Aleksa.

Onda je u julu prošle godine čula za ketogenu dijetu i riješila da je isproba. Keto dijeta zasniva se na povećanom unosu masti, a slabijem unosu ugljenih hidrata. To joj se dopalo i krenula je sa tim režimom.

Kako su kilogrami odlazili, tako je ona osjećala sve veću motivaciju i posle par mjeseci uvela je i fizičku aktivnost. Danas pored ovog režima ishrane ona istrči oko 2,5 km jednom nedeljno, a dva puta nedeljno diže tegove. Obroke sprema kod kuće i ne planira da stane.

-Ovaj stil života mi se dopada i ne planiram da ga mijenjam. Dopada mi se da spremam hranu kod kuće, i sada radije jedem to nego u restoranima – zaključuje Aleksa.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: