25.01.2016 u 1:17 | Kako smršati | Komentari

Četiri tačke na tijelu koje će vas sigurno osloboditi suvišnih kilograma

Akupresura – nije nadriljekarstvo, i nije nešto nejasno, to je kompleksna medicinska tehnika. Akupunktura i akupresura, već hiljadu godina pomažu ljudima da se riješe zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tijela direktno, pomoću energetskih kanala, povezan sa određenim tačkama na tijelu, piše uspesnazena.com

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu tačku, i regularno je masirati. U ovom članku pričaćemo o tačkama, čija će stimulacija pomoći da smršate. Hiljadugodišnja provjerena praksa!

Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati brži. Kao rezultat toga, postaćete mnogo energičniji u toku sna, a suvišna masnoća počeće polako da se eliminiše i da se prekida njena akumulacija. Počećete kontrolisati svoj apetit i stvorićete potpuno nov, zdrav način pogleda na život.

Tačke na tijelu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:

1. Tačka na uhu.

tacke-na-tijelu-1
Masiranje ove tačke obezbjeđuje ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim dijelovima tijela. Treba je masirati palcem u trajanju 3 minute tri puta dnevno, sa istim pritiskom na uho. Nakon masaže primetićete kao da u vašem tijelu ima više energije. Takođe, uklanja neprijatne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.

2. Tačka na licu.

tacke-na-tijelu-2
Ova tačka se nalazi tačno između nosa i gornje usne. Potrebno ju je stimulisati dva puta dnevno, po 5 minuta. Takva masaža pomaže kontrolisanju osjećaja gladi i nervoze. Ako se prejedate za vrijeme stresa, ova vježba je – specijalna je za vas!

3. Tačka na ruci.

tacke-na-tijelu-3
Ovo je ključna tačka na tijelu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je, oslobađate tijelo od viška tjelesne toplote i doprinosite poboljšanju rada crijeva. Masirajte ovu tačku u toku jednog minuta 2-3 puta dnevno.

4. Tačka na nozi.

tacke-na-tijelu-4
Ova tačka je najkorišćenija u akupunkturi. Zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u cijelom tijelu. Zovu je tačkom dugovječnosti ili tačkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice koljena.

Da biste je pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno.

Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati direktno prije spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba da osjetite blagu nelagodnost, čak i lak bol, u suprotnom nećete postići željeni efekat.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: