31.01.2017 u 12:44 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

PRIRODNO ČUDO: Recept koji garantuje trajno oslobadjanje bolova u ledjima!

Bolovi u ledjima su jedan od najčešćih problema današnjice. Nepravilan stav pri sjedenju, poslovi vezani za kancelariju ili fizički poslovi, pa i sama genetika dovode do bolova u ledjima, otežane pokretljivosti. U medicini postoje brojni farmaceutski preparati za obnovu mijelina na nervima, antiinflamatorni lijekovi za ublažavanje bolova, ili pak operativni zahvati za rješavanje nastale situacije. Na svu sreću tu su i naši recepti iz prirode, koji mnogo manje štete organizmu a mogu jednako pomoći, zašto onda koristiti hemiju!

bolovi-ledja

Recept za ovo “prirodno čudo” nam dolazi iz ruske narodne tradicije. Naši čitaoci bilježe pozivitne efekte, ali naravno kao i kod farmaceutskih pripravaka, a zbog same anatomije naše kralježnice, zahtijeva dužu primjenu i istrajnost. Pozitivne učinke bi trebali imati nakon dva mjeseca kontinuirane primjene.

SASTOJCI:

  • 300 – 400 gr bijelog luka
  • 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

PRIPREMA:

Loading...

Očistiti bijeli luk i sitno isjeckati. Staviti ga u staklenu teglu i preliti sa 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja. Teglu zatvoriti poklopcem i ostaviti da stoji 2 sedmice na tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi. Sadržaj tegle je potrebno dobro promućkati svakodnevno.

Po isteku vremena potrebnog za ispuštanje aktivnih sastojaka bijelog luka u ulje, potrebno je smjesu dobro procijediti kroz cjediljku. Smjesa je spremna za primjenu.

PRIMJENA:

Dobivenu smjesu ulja je potrebno dobro utrljati na bolno mjesto, a potom utopliti i ostaviti da djeluje preko noći.

Nakon upornog i kontinuiranog korištenja zagarantovano je poboljšanje.

Napominjemo da se većina patoloških izmjena na kičmi ne može se izliječiti, nego samo zaliječiti. U skladu s tim, trebate imati realna očekivanja kako od prirodnih, tako i od farmaceutskih pripravaka. Nadamo se da će navedeni recept biti od koristi. Napišite nam iskustva u komentarima!

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: