24.03.2017 u 8:25 | Featured, Zdravlje | Komentari

Nevjerovatne stvari će se desiti sa vašim organizmom ako dnevno jedete samo 3 cijela jaja!

Jaja su definitivno jedna od namirnica koje se najviše troše na Zemlji. Ona su skoro siguran sastojak svakog doručka širom planete!

jaja-kutija

Ljudi pričaju da se oko 180g holesterola nalazi u jajetu, a takođe i o problemima sa žumancetom. Koliko su jaja zapravo onda zdrava?

Vjerovali ili ne, jaje je jedno od najzdravijih prokdukata koje možete dodati svojoj ishrani. Ono sadrži vitamin A, B6, E, tiamin, riboflavin, folnu kiselinu, gvožđe, fosfor, selen i magnezijum…

Dakle, sada kada znamo ovo ne možemo reći da jaja nisu zdrava. Međutim, postoji još nešto, jaja su jako korisna i za naš vid. Jaja sadrže lutein i zeoksantin koji poboljšavaju vid i štite oči od sunčevog negativnog uticaja.

Šanse za oboljenje od katarakte je manje za 50% ukoliko redovno jedemo jaja.

Jaja su takođe bogata proteinima. Jedna porcija mesa sadrži isto proteina koliko i dva cijela jajeta. Jaja jačaju i kosti jer sadrže vitamin D i kalcijum.

Trebalo bi da jedete 3 jaja dnevno, ali je važno da napravite ravnotežu između jaja, povrća i žitarica. Obratite pažnju na svoju ishranu, brinite o svom zdravlju i jedite svakog dana 3 jajeta

Izvor: fokuzz

Vaš komentar na članak: