26.11.2014 u 15:26 | Featured, Zdravlje | Komentari

NAPOKON: Istraživanja dokazala da je rakija zdrava!

Na balkaskim prostorima se oduvijek tvrdilo da rakija djeluje ljekovito i da jedna čaša može biti dobra za vaše zdravlje, što je sada i medicinski potvrđeno. Istraživanja su pokazala da umjereno konzumiranje rakije povećava koncentraciju dobrog, a umanjuje nivo lošeg holesterola.

rakija_travelpod

Naglašeno je da, oni koji umjereno koriste ovaj napitak, rijeđe obole od kardiovakularnih bolesti kao što je infrakt, srčane bolesti i visok krvni pritisak. Jedna čaša rakije dnevno liječi zdiove krvnih sudova koji se nalaze u masnim naslagama, i koji mogu biti uzrok srčanog udara, a isto tako spriječavaju nastnak tromba ili ugruška.

Pod umjerenim konzumiranjem se podrazumijeva jedna do dvije čaše alkoholnog napitka, koji sadrži 10 promila alkohola, što odgovara jednoj krigli piva ili čaši vina, a to svakako nije preporučljivo ženama u drugom stanju. Ukoliko se konzumira prečesto, dejstvo je štetno, jer može da ošteti mišiće srca i da dovede do grčenja perfiernih krvnih sudova.

Ukoliko svakodnevno pijete veliku količinu alkohola, to može dovesti do zadebljenja mišića srca, visokog krvnog pritiska i do pojave arterijske hipertenzije.

Izvor: body

Vaš komentar na članak: