13.07.2016 u 15:52 | Featured | Komentari

Nakon svađe, ostavila je muža i sina. Dva dana kasnije, objavio je POTRESNO PISMO

Ovom tati radni dan je mnogo težak… Nakon dugog, napornog dana u kancelariji, vraća se iscrpljen kući sa posla, gdje jednostavno samo padne u krevet, upali TV i gleda utakmicu bez da mu se djeca deru nad glavom a žena kritikuje jer ne pomže oko kućnih poslova.

Tog dana mu je prekipilo i između njih dvoje počela je žestoka svađa, nakon koje je žena pokupila stvari i otišla iz kuće. Kada se, ni nakon dva dana, nije vraćala, njen suprug odlučio je da napiše pismo i objavi ga na svom Fejsbuk profilu:

“Draga moja,
Prije dva dana imali smo veliku svađu. Stigao sam umoran sa posla i samo sam htio da gledam TV.

Kad sam te vidio, bila si iscrpljena i nervozna. Borila si se sa djecom jer nisu htjeli da idu u krevet.

Što sam učinio? Samo sam pojačao zvuk.

Sunday morning sleep in's in the arms of her keeper @seancsurfs #exhausteddad #daddysgirl #baby

A photo posted by Lori Cockroft (@loricockroft) on

Loading...

To te je učinilo još ljućom. Rekla si mi da me ne bi ubilo da ponekad malo pomognem. “Odgovorio sam ti da ja po cijeli dan radim, a ne sjedim kući i igram se sa djecom.”

Naša svađa je otišla toliko daleko da si počela da plačeš. Rekao sam okrutne stvari, a ti si vikala na mene. Spakovala si nekoliko stvari i izjurila iz kuće. Ostao sam sam sa djecom u dnevnom boravku.
Morao sam pripremiti večeru i spremiti djecu za spavanje. Sljedećeg dana, nisi se vratila i to je značilo da ponovo moram da se brinem o djeci.

Bio sam svjedok plača, vike i frustracija.

Saznao sam da često nisi imala vremena ni da se istuširaš. Naučio sam kako je to kada u isto vrijeme kuhaš ručak i paziš da ne iskipi mlijeko.

Iskusio sam kako je to po cijeli dan biti unutra i ne moći da popričaš ni sa kim starijim od 10 godina.

Naučio sam kako je to kada ne možeš da jedeš na miru i da se opustiš, jer uvijek neko od djece nešto hoće. Želio sam da spavam 20 sati bez prestanka, ali bih nakon 3 sata bio probuđen plačom djeteta.

Dva dana i dvije noći sam hodao u tovjim cipela,a i sada te razumem.

Razumijem zašto si toliko umorna.

Razumijem da biti majka iziskuje stalne žrtve i odricanja. Razumijem zašto si nervozna, jer nisi mogla da se osloniš na mene, svog partnera. Nisi mogla da se zabaviš, uživaš u izlascima ili, jednostavno, da odspavaš na miru.

I feel asleep on the couch oops #exhausteddad. Sleeping #heavenly love my #family so #grateful.

A photo posted by Jason Schneidman (@themensgroomer) on

Razumijem koliko je teško to može biti biti zatvoren cijeli dan u kući i skrbi o djeci. Osjećaj u zatvorenom prostoru, a na otvorenom privlači život više.

Jasno mi je da biti majka znači nositi najveći teret u društvu. Teret koji niko osim tebe ne može da shvati.

Pišem ovo pismo jer želim da znaš da ne samo da mi nedostaješ, već želim i da ti obećam da nijedan dan neće proći, a da ne kažem:

“Ti si nevjerovatno hrabra, ti si divna supruga i majka! Divim ti se.”

Ovo pismo obišlo je svijet, a nije ni čudo! Napisano je iz srca i sve u njemu je potpuna istina, u kojoj su se prepoznale sve majke, ali i očevi koji sami morau da brinu o djeci.

Ukoliko želite da ovo pročita još više ljudi, podijelite tekst na društvenim mrežama!

Izvor: likemag

Vaš komentar na članak: