19.12.2014 u 20:54 | Povrće, Recepti, Zdravlje | Komentari

Imate problema sa bolnim zglobovima i leđima – prirodni lijek mogao bi vam pomoći

Ako imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu, ali i proširenim venama jednostavan recept mogao bi biti rješenje za vas.

beli_luk_u_ulju__88803898

Bolni zglobovi i leđa

- Potrebno je očistiti 300-400 grama bijlog luka i sitno ga isjeckati

- Sve je potrebno staviti u staklenu posudu i preliti ga sa jednom litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja koje može biti, na primjer, maslinovo ili suncekretovo.

- Zatim zatvorite poklopcem staklenu posudu ili teglu koja treba stajati na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi dvije sedmice, sadržaj je potrebno svaki dan promućkati.

– Tako ćete dobiti ulje bijelog luka koje trebate procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

– Ovo ulje se utrljava u bolna mjesta, a tretirani dio se pokrije najlonskom folijom. Potrebno je da se dobro utoplite i ostavite pripravak da djeluje tokom noći. Pripravak se koristi dva mjeseca.

Ubrzo, nakon nekoliko dana, bit će vam lakše. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže pri uspostavljanju njihovih funkcija.

Proširene vene

Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene. Zatim se umotava zavojem ili nekom tkaninom. Ostavlja se da odstoji preko noći, a ujutro se peru noge.

Izvor: radiosarajevo

Vaš komentar na članak: