24.06.2015 u 8:34 | Featured, Zdravlje | Komentari

Nacrtali smo što će se točno početi događati vašem tijelu ako ovog trenutka prestanete pušiti

Napravili smo cijeli timeline kako vam se organizam oporavlja

cigarete_timeline-1-656x17222-656x365

Jedino pušač zna koliko je teško prestati pušiti i kako se lažni izgovori vrlo brzo počnu množiti po glavi kad tijelo počne osjećati nedostatak nikotina, kad postanete nervozni, znojite se, ne možete se koncentrirati i jako ste živčani.

Niti jedan pušač ne želi čuti da pušenje uzrokuje čak 12 vrsta raka, a 48 posto svih rakova uzrokovanih pušenjem završi smrtnim posljedicama. Da, neki eksperti kažu kako bi nam lakše bilo odreći se cigarete kad bismo rapidno osjetili dobrobiti toga odricanja, ali riječ je o ovisnosti koje se vrlo mučno odreći.

Potpuni oporavak organizma

No, kako kažu medicinski podaci koje su izvukli na Healthbolt, osim što vam se krvni tlak vraća u normalu za 20 minuta od posljednje cigarete, a kroz 8 sati stabilizira razina kisika u u tijelu, za 48 sati sav nikotin napušta naš organizam. Tad kreće spori oporavak ljudskog organizma.

Možda je dugo čekanje, ali se isplati. Štetne posljedice godina pušenja ne mogu se izbrisati u nekoliko dana, ali činjenica je da će svaki dan biti bolji od prethodnoga. Da bi vam to bilo lakše vizualizirati pa se samim time i možda motivirati da prestanete, u grafičkom prikazu pogledajte koliko ljudskom organizmu treba da se oporavi od štetnih posljedica.

cigarete_timeline-1-656x1722

Izvor: telegram

Vaš komentar na članak: