08.01.2021 u 23:10 | Recepti, Zdravlje | Komentari

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE ZA LIJEČENJE HEMOROIDA: Rješenje za sve one koji se pate se hemoroidima

Ovaj lijek namijenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat. Izliječite hemoroide na prirodan način.

hemorid

Svi koji su imali hemoroide znaju koliko je to naporan problem, koji itekako pogađa bilo koga ko se ikada susreo sa ovim oboljenjem. Kao najbolja pomoć u mnogim slučajevima nam mogu biti lijekovi na prirodnoj bazi.

Neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana uz nasljeđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu, pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja. Ovu pojavu nazivamo hemoroidima.

Svrab, unutrašnji osjećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, pomaže promena stila života, naročito ishrane.

Loading...

Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, žitarice cijelog zrna i suho te svježe voće i povrće, a izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Povećan unos tečnosti u tijelo, pri čemu se preporučuje voda ili sokovi od svježe cijeđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.

Dugotrajno sjedenje treba izbjegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može da pomogne u sprečavanju nastanka hemoroida i da poboljša cirkulaciju, što umanjuje problem. Takođe, redovna tjelesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, pa tako stimuliše crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.

Vrste hemoroida

Spoljašnji hemoroidi – smješteni su uz ivicu anusa i pokriveni su vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak, stvara se otok na izlazu iz analnog kanala, a na dodir su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Unutrašnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a ova vrsta se prepoznaje kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se uklješte i ne mogu da se vrate u analni kanal, što izaziva jak bol i krvarenje.

Oni koji pate od hemoroida, znaju koliko su simptomi neprijatni i da ovo stanje zahtijeva besprekornu higijenu intimnih dijelova, što ponekad nije moguće. Ali srećom, postoji rješenje – tradicionalni ruski lijek!

Ovaj lijek namijenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

Recept

Sve što vam treba jeste sirovi, oljušteni krompir i zamrzivač! Krompir mora da bude kvalitetan, ne smije da bude zelen ili proklijao.

Priprema:

Oljušten, sirovi krompir isjeći na tanke štapiće i ostaviti u zamrzivač. Krompir prvo isjeckajte na kolutove, pa od jednog koluta napravite štapić, odnosno otkinite komad sa lijeve i desne strane, a ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Zaleđene štapiće (samo jedan prilikom jedne primjene) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić djeluje još po pola minuta duže.

Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izliječen veliki broj ljudi.

Izvor: atma

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: