06.08.2015 u 9:43 | Featured | Komentari

Male lijene prevare: Pet načina kako smršati tokom ljeta

Mnogi misle kako je mršavljenje dugotrajan proces tokom kojeg se morate dobro namučiti, želite li doći do nekih rezultata. No tajna uspjeha krije se u svakodnevnim rutinama i sitnicama. Donosimo pet najjednostavnijih i najlakših odricanja uz koje možete smršati i otopiti masnoće.

PHOTO:flickr/TipsTimesAdmin

PHOTO:flickr/TipsTimesAdmin


1. Čaj umjesto kafe – Iako kava sama za sebe nije kalorična, njezini omiljeni dodaci poput šećera i mlijeka zaslužni su za unos dodatnih kalorija koje vam nisu potrebne. Umjesto kafe ispijte šoljicu zelenog ili crnog čaja, toplog ili hladnog. Oni će vas razbuditi istom snagom, ali će pritom očistiti vaše tijelo i ubrzati probavu i razgradnju masnoća.

2. Očistite dva dana u sedmici – Izbacite ugljikohidrate poput tjestenine, hljeba, riže ili krompira iz samo dva dana u sedmici. Umjesto ovakvih priloga pripremite si kuhano povrće i napravili ste puno za vaše tijelo.

3. Žvaka umjesto grickalica – Svaki puta kada se zaželite slatkih grickalica između obroka popijte čašu vode i posegnite za gumom za žvakanje bez šećera. Ona će trenutno zadovoljiti vaše potrebe prema slatkišima i time ćete preskočiti barem dva do tri nezdrava unosa kalorija dnevno.

4. Zagrijte prostoriju – To ne znači da ćete tokom ljeta upaliti grijanje, već da nećete pretjerivati s klima uređajem. Niže temperature otvaraju apetit i želju za žvakanjem i grickanjem, dok se tokom vrućina želja za hranom značajno smanjuje.

5. Pješačite – Tokom ljeta jutarnje šetnje su ugodne, ali i vrlo korisne. Prisilite se i parkirajte vozilo dalje od mjesta gdje radite ili, ako vam nije predaleko, uputite se na posao pješice. Samo 10 minuta kretanja tokom dana pomoći će vam da skinete masne naslage i brže dođete do cilja.

Izvor: avaz

Vaš komentar na članak: