25.06.2016 u 16:02 | Featured | Komentari

Da li možete da vjerujete da je razmak između ove dvije fotografije 12 sati?

Fitnes blogerka Tifani Brajen je podijelila sliku „lošeg dana“ na Instagramu kako bi pokazala koliko je bitno voditi računa o svom tijelu…

stomak

Tifani je postavila na svoj Fejsbuk profil dvije fotografije koje su uslikane u razmaku od 12 sati. Na jednoj je njen stomak toliko naduven, da izgleda kao da je u šestom mjesecu trudnoće, kako je sama napisala, a na drugoj je potpuno ravan.

Jedna slika je napravljena uveče, prije leganja u krevet, a druga ujutru, kada je ustala.

- Ljudi često nisu onakvi kakvim se predstavljaju na društvenim mrežama. Željela sam da podijelim sa vama jedan loš dan, kako bih vam pokazala da niko nije savršen i da je ok imati jedan dan gdje vaše tijelo jednostavno ne „sarađuje“ sa vama. Ne brinite djevojke, dešava se i najboljima – napisala je blogerka uz fotografiju.

Tifani je za svoj naduveni stomak okrivila nedostatak sna, hormone, stres i netoleranciju na hranu. Takođe je istakla da je to nešto sa čime se ona bori godinama.

Loading...

Istražujući šta izaziva njene probleme, Tifani je otkrila da je obično u pitanju neka hrana koju pojede ili nešto što uradi. Ipak, i dalje se dešava da nije sigurna šta je izazvalo problem nadimanja.

- Pregledala sam sve što sam jela i sve mi djeluje prilično zdravo, ali možda je u pitanju nešto za šta ja mislim da je dobro za mene, a moje tijelo se ne slaže. Nekada možete da postanete netolerantni na nešto što ste oduvijek jeli, samo morate da prokljuvite šta je u pitanju. Zabavna igra? Ne bih rekla – navela je ona.

Pored hormona i nedostatka sna, Tifani je primjetila da stres veoma negativno utiče na njen problem.

- Stres je ubica. Imam veoma naporan i stresan posao koji me svakog dana iscrpljuje. Obožavam ga i nikada ga ne bih mijenjala, ali moram da imam vrijeme za opuštanje kako bih se povratila poslije stresnog dana u kancelariji. Joga, šetanje psa ili gledanje omiljenih serija obično pomogne – napisala je Tifani.

Lijepa blogerka je istakla da ona ni u kom smislu nije savršena i da ne bi trebalo da bude uzor za brigu o sebi, jer je upravo to njena slaba tačka.

- Znam u čemu griješim i znam kako to da popravim, ali zapravo je jako teško uklopiti to u vaš stil života. Trudim se da spavam više, da se opuštam i da jedem zdravo (ne manje, samo zdravo) i mogu da vidim napredak. Dijeliću svoje slike i savjete tokom ovog putovanja – navela je ona na svom Fejsbuk profilu.

Tifanini saveti za nadut stomak:

- Naspavajte se!
- Zapisujte sve što pojedete u toku dana kako biste mogli da pratite šta izaziva nadimanje.
- Nemojte da preterujete sa vježbanjem kako biste se riješili nadutosti, vjerovatno ćete samo da pogoršate stvari.
- Raspitajte se o probioticima i vitaminima.
- Pijte čaj od nane kako biste umirili stomak.
- Opustite se i budite srećni… Sve će biti ok, niste sami. Obećavam!

Izvor: zena.blic.rs/metro.co.uk

Vaš komentar na članak: