07.11.2015 u 0:01 | Featured, Zdravlje | Komentari

BILJNI OBLOG: Ublažava bol i obnavlja hrskavicu u koljenu

gladovanje-i-zglobovi

Biljni blog za bolna koljena

Jednake dijelove cvijeta i lista hajdučice, vrbene i kantariona za, mljevenom sjemena lana i mljevenog korijena gaveza pomiješati i dobro izmiješati.

Supenu kašiku mješavine preliti decilitrom ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći. Ujutru čaj procijediti i njime natopiti lanenu krpu a zatim priviti na povrijeđeno koljeno. Oblogu mijenjati svaka tri, četiri sata dok bol ne prođe.

Konzumacija namirnica bogatih vitaminom C može biti od velike pomoći za izgradnju i obnavljanje hrskavice kuka, kolena i drugih zglobova.

PRIRODNI LIJEK ZA OBNAVLJANJE HRSKAVICE – ŽELATIN

Dodatak je mnogim salatama i desertima, a osim što je veoma jednostavan za pripremu, želatin ima još jednu prednost – on je izvanredan prirodni lijek za obnavljanje hrskavice u kolenu, kuku i ostalim zglobovima.

Naime, istraživanja su pokazala da konzumacija ove namirnice u znatnoj mjeri može da pomogne u regeneraciji hrskavice, jer ima sličnu hemijsku strukturu.

Oštećena i istrošena hrskavica u koljenu, može nam napraviti velike probleme, i u velikoj mjeri nam narušava kvalitet života – stoga jedite želatin za hrskavicu svakodnevno, jer osim što će pokrenuti zglobove učestvovaće i u regeneraciji.

Izvor: zanimljivekreacije

Vaš komentar na članak: