14.04.2017 u 10:09 | Featured, Kućni savjeti | Komentari

Kako bijeloj obući vratiti prvobitnu bjelinu

Svijetla obuća je veoma efektna, i posebno je aktuelna u ljetnjem periodu. Ali, mana joj je što se brzo isprlja. Ipak, jednim jednostavnim trikom može se veoma brzo oprati bilo kakva nečistoća.

bijele-patike

Mnogi od vas su se u to već uvjerili koristeći običnu pastu za zube za čišćenje svijetle obuće, piše uspesnazena.com!

Danas ćemo vam predložiti još jedan način kako u kućnim uslovima pripremiti jednostavno sredstvo, koje će lako i brzo, povratiti prvobitnu bjelinu vašim omiljenim bijelim patikama.

Za pripremu ovog sredstva biće vam potrebno alkoholno sirće i soda bikarbona. Koristite ih u odnosu 1:1, recimo pola čaše sirćeta i isto toliko sode bikarbone.

Sipajte sodu u adekvatnu plastičnu posudu. Dodajte sirće i promješajte. Doći će do određene reakciji u vidu pjenušanja, ali ne plašite se, tako i treba.

Pomoću stare četkice za zube temeljno obradite pripremljenom smjesom cijelu površinu obuće i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim dobro isperite obuću hladnom vodom.

Platnenu obuću, recimo patike ili starke, nakon ove procedure možete dodatno oprati u veš mašini, ali ne zaboravite da ih stavite u specijalni džačić. Vaša bijela obuća biće kao nova!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: