28.07.2015 u 0:34 | Featured | Komentari

3 najbolje vježbe za idealnu zadnjicu. Plan vježbi za 30 dana.

Lijepu figuru je nemoguće zamisliti bez zaobljene, ali čvrste zadnjice. I nije uopšte neophodno ići u teretanu, jer raditi na sebi možete i kod svoje kuće.

Sve što je potrebno je par tegova i neodoljiva želja za boljim izgledom, pise portal uspesnazena.com!

U ovom članku objavljujemo kompleks vježbi Anđele Li, koja je razradila plan tidesetodnevnih vježbi.

Brojke na vrhu grafikona označavaju broj čučnjeva, koje treba da uradite za jedno ponavljanje.

Plan vježbi za 30 dana:

watermarked-bb

Svaki dan radite po 3 ponavljanja 2-3 minuta sa minutnim odmorom poslije svakog. Odnosno, cijela vježba treba da traje najduže 11 minuta. I ne propuštajte dane odmora: mišićima je potrebno vrijeme za oporavak.

Vježba br.1. osnovna

Untitled-4-03

Loading...

Ovo su u stvari obični čučnjevi. Razdvojte noge u širini ramena, leđa držite pravo i radite čučnjeve sa ispruženim rukama. Ovde je bitno – pronaći pravu ravnotežu i oslanjati se na cijelo stopalo, a ne na njegove pojedine dijelove.

Profesionalni savjet: „Za vrijeme vježbi fokusirajte pažnju na pokrete svoje karlične kosti. Bitno je ne naginjati se napred, držati oči u nivou ruku, stajati uspravno i držati grudni koš uspravno.

Vježba br.2. Sa tegovima

Untitled-4-04

Stanite ravno, stopala raširite malo više od širine ramena. Leđa ravna. U svakoj ruci držite teg. Noge treba postaviti tako da koljena „ne gledaju“ na nožne prste.

Profesionalni savjet: „Počinjite sa korišćenjem lakih tegova, od 2 kg. Nakon nekog vremena, pređite na tegove težine od 3 i 4 kilograma. Ako osjećate ekstremni umor nakon par ponavljanja, polako spustite tegove na pod, i koristite one sa manjom težinom“.

Vežba br.3. Teška

Untitled-4-02

Stanite uspravno. Stopala raširite malo više od širine ramena. Leđa ravna. Ruke iza glave, prste ukrstite . Uvjerite se da koljena nisu na istoj liniji sa nožnim prstima.

Profesionalni savjet: „Ne vršite pritisak rukama na glavu, ne saginjite se napred. Tijelo treba da bude ravno, a za vrijeme vježbe treba da osjetite kako rade leđni misici. Laktove raširite tako da da se ne nalaze u polju vašeg perifernog vida“

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: