04.04.2015 u 11:40 | Featured | Komentari

Čaša piva jača kosti

Pivo doprinosi jačanju kostiju jer sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, koji je jedan od značajnih elemenata u izgradnji kostiju

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

PIVO možda i nije najomiljenije piće pripadnica ljepšeg pola, ali nedavne studije su pokazale da je veoma dobro za zdravlje i ljepotu žene. Naročito tamno, koje ima pun ukus. Naravno, to podrazumjeva čašu ili dvije dnevno.

Studija o blagodetima ovog pića objavljena je u američkom medicinskom žurnalu, a naučnici tvrde da pivo doprinosi jačanju kostiju jer sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, koji je jedan od značajnih elemenata u izgradnji kostiju.

Umjereno konzumiranje piva preporučuje se naročito ženama u menopauzi, zbog osteoporoze. Također, istraživači su zaključili da je zbog osnovnog sastojka hmelja, bogat izvor humola koji imaju važnu ulogu u sprečavanju raznih vrsta upala.

Crno pivo je “ljekovitije” jer ima više hranljivih sastojaka od svjetlog, kao i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje: smanjuje loš holesterol, štiti od kardiovaskularnih bolesti, podstiče rad crijeva, proljepšava kožu i jača imunitet. Odavno je poznato, a sada i naučno dokazano da je kosa ljepša i sjajnija kada se opere pivom, a popularno piće je i odličan izvor gvožđa.

Izvor: novosti

Vaš komentar na članak: