04.09.2017 u 13:23 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Zamotajte svoje noge u nekoliko slojeva aluminijske folije, a jedan sat kasnije nećete vjerovati šta će se dogoditi…

Skoro da ne postoji dom u kome nema rolna aluminijumske folije negdje u našim kuhinjskim ladicama ili ormarima, ali vjerovatno nikada niste ni pomislili da je koristite na vašem tijelu.

Aluminijska-folija

Umjesto korištenja samo za kuhanje, u nastavku ćemo vam otkriti kako foliju možete iskoristiti za neke zdravstvene probleme.

Umor

Korištenje aluminijumske folije kako biste se oslobodili od umora je stara tradicija priznata od strane stručnjaka iz cijelog svijeta!

Prvo stavite nekoliko traka aluminijumske folije u zamrzivač 2-4 sata. Zatim biste trebali primijeniti trake na vašem licu (naročito na obraze ili trepavice) i ostavite tako sve dok ne osjetite da se mišić potpuno opustio.

Loading...

Nakon što skinete aluminijumsku foliju, primijetit ćete odmah da su se simptomi umora i nesanice povukli.

Bolni zglobovi

Aluminijumska folija je super za liječenje bolnih stanja kao što su artritis, giht, išijas i bolovi u petama. Da biste izvukli najviše iz ove metode omatajte folijom najviše bolno područje na tijelu i koristite medicinski zavoj kako bi to osigurali.

Ostavite oblog na mjestu preko noći ili dok odmarate tokom dana na nekoliko sati. Ponavljajte ovaj postupak 10-12 dana, a zatim pauzirajte dvije sedmice. Ako se bol nastavi, ponoviti tretman dok bol ne prestane.

Opekotine

Malo je poznata činjenica da elementi u aluminijumskoj foliji mogu pomoći ublažiti opekotine bolje od mnogih drugih metoda.

Prvo oprati opekotinu hladnom vodom i osušiti mekom krpom. Zatim nanesite tanki sloj masti za opekotine, a onda pokriti sterilnom gazom. Na ranu omotajte gazu sa aluminijumskom folijom i pričvrstite sa medicinskim zavojem.

Prehlada i gripa

U toku sezone prehlade i gripe važno je znati kako liječiti simptome, bez potezanja za antibioticima! Možete koristiti aluminijumsku foliju tako što ćete omotati oko nogu u 5-7 slojeva, ostavljajući tako jedan sat, pa ukloniti.

Neka vaše noge dišu dva sata, a zatim ponovite postupak sa još 5-7 slojeva folije. Dajte svojim nogama dva sata predaha i ponovite postupak još jednom! Radite ovo sedam dana, ili dok ne osjetite poboljšanje.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: