10.11.2017 u 18:14 | Zdravlje | Komentari

VELIKO OTRKIĆE U MEDICINI: Ovo ubija 70 posto stanica raka! Znate li o čemu je riječ?

U otkriću koje bi moglo imati ogroman značaj za medicinu znanstvenici su otkrili moćnog prirodnog neprijatelja raka

protiv-raka

Riječ je o prijelomnom otkriću, tvrde znanstvenici koji su u studiji pokazali kako crvene bobice iz prašume kraj australskog Queenslanda ubija stanice raka brzinski i s minimalnim nuspojavama, piše Diply.

Dok znanstveni laboratoriji diljem svijeta već desetljećima neumorno testiraju potencijalne nove lijekove za rak i njegove brojne oblike, ekipa predvođena dr. Glenom Boyleom smatra kako je došla do nevjerojatnog otkrića koje bi moglo spasiti na milijune života.

Znanstvenici iz Berghofer Instituta za medicinska istraživanja uspješno su izolirali sastojak iz bobice koji ubija rak te dokazali kako ima snažan učinak na tumore glave, vrata, dojke, crijeva, prostate kao i na melanom.

Loading...

Šumska bobica iz prašume specifična za australsku divljinu sadrži kemijski spoj nazvan EBC-46, koji je testiran na brojnim životinjama s raznim tipovima tumora. Za sada su njegovi efekti potvrđeni na preko 300 mačaka, pasa i konja te tasmanijskih vragova.

Sastojak se nalazi u sjemenki, a vrlo je kompliciran proces estrakcije i pročišćavanja samog spoja. Ipak, potvrđeno je kako je nakon liječenja s njim oko 75 posto tumora nestalo te se nisu vratili.

Planiraju testiranja na ljudima

- Vjerujemo kako će EBC-46 zasigurno djelovati i na ljudima, jer pokreće staničnu reakciju u kojoj se prekida snabdijevanje tumora s krvi – rekao je vođa istraživanja, dr. Boyle.

Nije lako niti pronaći tu bobicu u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija EcoBiotics.

Znanstvenici su objavili kako su testiranja na ljudima u fazi planiranja te su kao takva neminovna.

Izvor: express

Vaš komentar na članak: