25.06.2016 u 15:46 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Upoznajte čovjeka koji se sam uvjerio da je korijen ove biljke 100 puta efikasniji od hemoterapije!

Naučnici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje od hemoterapije jer ona ubija sve stanice, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

John-di-Carlo

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na liječenju proveo pune tri godine prije nego što su ga doktori pustili kući da sa svojim najbližima provede posljednje dane, piše “Narodna medicina“…

S obzirom na to da su doktori imali sve manje alternativa u pronalasku rješenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korijena maslačka, a nakon samo četiri mjeseca doživio je remisiju bolesti.

Na Univerzitetu Windsor u Kanadi provedeno je istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati ulijevaju novu nadu svima oboljelima od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da korijen maslačka ubija stanice zahvaćene karcinomom. Još jedna korisna spoznaja je i ta da nema nikakav štetan učinak na ostale stanice u našem organizmu.

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice tako da se one unutar 48 sati doslovno raspadaju, a za to vrijeme zdrave stanice ostaju neokrznute, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korijenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

Čaj od korijenja maslačka

Stavite šaku svježeg korijena maslačka na jedan litar vruće vode. Procijedite nakon deset minuta. Pijte 3 šoljice dnevno.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: