05.01.2015 u 17:05 | Featured, Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Čudesni odvar lanenog sjemena. Mršavimo zdravo i sigurno

DSCN2568_resize-300x225

Sjemena lana sadrže bezbroj korisnih komponeneta, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normalizuju rad crijeva. Laneno sjeme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit. Apsorbuje izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno snadbijeva organizam lecitinom. Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno sjeme, aktiviraju rad lojnih ćelija u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je idealan produkt za mršavljenje, kako prenosi portal uspesnazena.com

Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Od lanenog sjemena se pravi odvar, koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta. Preporučen od strane mnogih dijetologa, ovaj odvar je takođe veoma ljekovit i izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Pomoći će i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, odvar od lanenog sjemena poseduje široki pozitivan spektar dejstva na ljudski organizam.

Odvar od lanenog sjemena za mršavljenje. Recept.

Uveče uraditi sljedeće: 3 kašike lanenog sjemena preliti sa 1 litrom ključale vode. Ostaviti da odstoji u toku noći. Najbolje je koristiti termos. Ako ga nemate, koristiti šerpu sa poklopcem. Ujutru procijediti. Dobićete malo gušći (sluzav) napitak.

Loading...

watermarked-lan1

Primjena:

Procijeđeni odvar (napitak) se konzumira u toku dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka. Odvar se prirprema svako veče za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvijek mora biti svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Odvar lanenog sjemena konzumira se 10 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulisati tjelesnu težinu. Ne stvara zavisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana. Pijte dosta vode u toku dana.

Ovaj odvar odlično umanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja), sjemena lana iz odvara možete konzumirati kao doručak i večeru. Po želji možete zasladiti medom. Ukusno je.

watermarked-lan2

Sa redovnim konzumiranjem, primjetićete pozitivne promene stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija. Šta je još važno za žene. Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štaviše – rastvara se celulit.

Uprkos svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporučuje se konzumirati:

- kod problema sa jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljene, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)
- kod kamena u bubregu (lan aktivno izvlači pijesak i kamenje, ali taj proces treba sprovoditi sistematski i strogo držati pod kontrolom).
Sa odvarom lanenog sjemena možete napraviti odličnu masku za zatezanje lica.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: