01.08.2017 u 7:41 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ubacite ovo u sok od pomorandže i dobićete moćan lijek za ispiranje nikotina iz svog tijela (RECEPT)

Ukoliko želite da prestanete da pušite, trebali biste biti svjesni da se nikotin ispira iz vašeg sistema za 2 ili 3 dana. Međutim, postoji način da eliminišete nikotin iz tijela prirodno i brzo.

tartar-krem-640x427

Krem od tartara je nusproizvod procesa pravljenja vina koji efikasno podržava uklanjanje nikotina iz tijela. Vrijedi spomenuti da je ovo jeftin lijek koji pruža brojna ljekovita svojstva čak i ljudima koji nikada nisu pušili.

Ljudi često koriste tartar krem u obliku praha. Ovaj prah se naziva kalijum hidrogen tartrat. To je zapravo sediment sa dna vinskog bureta.

Sada pogledajte 5 nevjerovatnih ljekovitih svojstava krema od tartara:

Loading...

Stabilizuje krvni pritisak

Ukoliko je nivo kalijuma u tijelu nizak, postoji velika vjerovatnoća da je tada nivo krvnog pritiska povišen. Krem od tartara, međutim, može pomoći ljudima koji pate od problema sa krvnim pritiskom. Samo 100g ovog krema sadrži fantastičnih 16 500 mg kalijuma. U slučaju da je nedostatak kalijuma glavni uzrok problema sa pritiskom, samo uzmite čašu vode sa kašičicom krema od tartara prije spavanja.

Podržava vaš napor da prestanete da pušite

Uporedo sa sposobnošću da brzo eliminiše nikotin iz vašeg tijela, ovaj krem takođe može učiniti da vam se više ne sviđa ukus cigarete. U slučaju da pomješate ovaj krem sa sokom od pomorandže, efekat će biti još bolji. Sok od pomorandže je bogat vitaminom C i ovo će vam pomoći da uklonite nikotin brže i normalizovaće nivo vitamina u tijelu što znači da će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

Slobodno uzmite pola kašičice krema od tartara i čašu soka od pomorandže srednje veličine i pomješajte ih. Pijte ovu mješavinu prije spavanja na 30 dana.

Umiruje infekciju urinarnog trakta

Krem od tartara je takođe dobar za smirivanje infekcije urinarnog trakta jer menja pH nivoe u urinu i stvara okruženje u kojem je moguća eliminacija bakterija koje su dovele do infekcije. Dodajte nekoliko kapi svježeg limunovog soka kako biste poboljšali efekat. Pijte ovu mješavinu 2-3 puta dnevno.

Umiruje bol od artritisa

Samo 100g ovog krema sadrži 2mg magnezijuma. Po mnogim stručnjacima, ovaj mineral oblikuje ćelijske događaje uključene u proces upale. Dakle, krem od tartara može učiniti čuda kod osoba koje pate od artritisa. Jednostavno dodajte dvije kašike ovog krema i tri kašike Epsom soli direktno u kupku. Kupajte se u toj kupki 30-40 minuta dnevno. U slučaju da je je vaš bol lokalizovan, slobodno možete koristiti kantu sa gore pomenutim sastojcima. U ovom slučaju ćete koristiti upola manje sastojaka i potopićete problematičan deo u kantu sa mješavinom.

Eliminiše akne

Krem od tartara je poznat po kiselom efektu koji pruža. Zbog toga je on sjajan za čišćenje kože i borbu protiv akni. Nemojte ga nanositi direktno na kožu. Najbolja ideja je da konzumirate kašičicu ovog krema sa većom čašom vode ili soka od narandže svakodnevno. Tako ćete uništiti bakterije koje vam prouzrokuju akne i vaša koža će izgledati glatko, obnovljeno i svježe.

Da saznate više o kremu od tartara, pogledajte ovaj video!

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: