25.01.2017 u 12:31 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Teglu napunite bijelim lukom, prelijte medom i jedite svaki dan: Lijek za sve boljke star 5.000 godina!

Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta

Bijeli-luk-i-med-620x350

Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.

Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.

Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.

Loading...

Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).

Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.

Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.

A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?

Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.

Recept za med od bijelog luka

Sastojci:

  • 3-4 glavice belog luka,
  • čaša prirodnog meda.

Priprema:

Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.

Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.

Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.

Za detaljne instrukcije pogledajte video!

Izvor: kurir

Vaš komentar na članak: