10.07.2016 u 13:39 | Ljepota, Recepti | Komentari

Uradite ovo i MITISERI će nestati zauvijek (RECEPT)

Samo treba da primjenite ove trikove i mitiseri će nestati kao da ih nikad nije ni bilo. Mitiseri su muka mnogih ljudi. Uglavnom se svima pojavljuju na nosu, ali mogu se pojaviti i na drugim dijelovima lica i tijela.

miteseri

Postoji mnogo načina da se oslobodite ovih napasti, a mi vam ovde donosimo nekoliko najboljih.

Skidanje mrtve kože

Skidanje mrtve kože je jedan od najboljih načina da se riješite i mitisera koji su se tu zapatili. Prvo treba napariti lice. Ugrijte malo vode u šerpi, možete dodati koju kap eteričnog ulja, ako hoćete istovremeno da se inhalirate, i pokrijte glavu reškirom iznad šerpe. ostanite tako desetak minuta.

Kad ste naparili lice, treba dobro da istrljate nos i druge dijelove na kojima ima mitisera. To se može uraditi na više načina, a jedan og njih je jednostavno – grubom tkaninom. Možete i napraviti smjesu koja ima abrazivna svojstva. Na primjer, uzmite 2 kašike ovsene kaše, 3 kašike jogurta i malo limunovog soka. Možete napraviti i drugu smjesu, od smeđeg šećera i ulja jojobe ili kokosa. Nakvasite peškir, namažite područje koje želite da očistite od mitisera smjesom i trljajte.

Maske

Kad ste završili sa uklanjanjem mrtve kože i tvrdokornih mitisera, treba da nanesete masku. Maska može biti od ljekovite gline. Jednostavno pomješajte glinu u prahu (može se nabaviti u svakoj apoteci ili bolje snabdevenoj prodavnici) s vodom, tako da dobijete gušću smjesu, i nanesite na lice u debljem sloju.

Dobro je mazati i bjelance od jajeta. Ono sadrži mnoge nutrijente koji su potrebni vašoj koži. Treba ga mazati u nekoliko slojeva, kako se koji osuši, nakon toga naneti novi. Poslije nekog vremena operete lice mlakom vodom.

Ove recepte ste možda i znali, ali za ovaj tonik sigurno niste.

Pomješajte jednake dijelove jabukovog sirćeta i lišća svježe nane, koje ste prethodno izgnječili i samljeli. Pomješajte, dobro promiješajte i ostavite da stoji na tamnom mjestu nedelju dana, a zatim procijedite i držite u frižideru. Svaki put nakon pranja lica nanesite ovaj tonik na kožu i poslije kratkog vremena, od mitisera neće biti ni traga.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: