13.02.2017 u 14:22 | Recepti, Zdravlje | Komentari

TAJNE RUSKE MEDICINE: Prirodno liječenje dijabetesa

Dijabetes se svrstava u najčešće bolesti u svijetu, a održavanje normalnog nivoa šećera u krvi je prvo i najvažnije pravilo za sve koje pate od ove bolesti.

dijabetes-5-minuta

Moderna medicina to u većini slučajeva uspješno rješava lijekovima, ali u nekim slučajevima priroda umnogome doprinosi redovnoj terapiji. Hren, ovas i jaje, osnovni su sastojci tri recepta koji pomažu kod ove bolesti. Naravno, ovo ne isključuje uzimanje redovne terapije i posjete ljekaru.

RECEPT SA HRENOM

Temeljno oprati jedan korijen (ne ljuštiti), sitno isjeckati devet čenova bijelog luka. Pomješati i sve zajedno staviti u sterilnu teglu. Smješu zalijte sa svježim pivom i ostavite na tamnom mjestu da stoji deset dana. Poslije toga procijediti i uzimati prva dva dana po jednu kašičicu 2-3 puta dnevno, a svih ostalih dana po jednu supenu kašiku tri puta dnevno, prije jela.

Ova mješavina ima za cilj da obori visok šećer u roku od mjesec dana i održava ga pod kontrolom.

RECEPT SA OVASOM

Zalijte 50 grama zrna ovasa sa pola litra prokuvane i ohlađene vode. Smjesu kuhajte na tihoj vatri, 10-15 minuta ali pazite da ne proključa. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji jedan sat. Procijedite i sipajte u sterilnu flašu. Tako spremljen napitak uzimajte 3-4 puta dnevno po pola čaše prije jela. Ova količina bi trebalo da vam traje između 2 do 3 nedelje.

RECEPT SA JAJETOM

Umutite jedno jaje, pa u njega iscijedite sok od jednog limuna. Smjesu dobro promješajte i uzimajte svako jutro na prazan stomak. Piti najmanje dvije nedelje.

Izvor: alo

Vaš komentar na članak: