07.02.2017 u 11:03 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Svaki od ovih smrtonosnih simptoma ukazuje da vam je jetra usporena i da će vas uskoro zakovati za krevet… PAŽLJIVO ČITAJTE!

Jetra obavlja preko 500 različitih funkcija u ljudskom tijelu. Ona se svaki dan bori da vam pruži energiju, bori se sa infekcijom, pomaže da se naprave ugrušci krvi, reguliše hormone i još dosta toga. Ona čini mnogo za vas i ako ne radi kako treba, primijetićete.

bol-stomak

Jetra, kao i bubrezi, filtrira štetne materije iz organizma. Ovaj organ takođe proizvodi albumin, protein koji održava tečnost u krvotoku. To spriječava oticanje i edemu, skupljanje tečnosti u tjelesnom tkivu.

Kada je jetra preopterećena masnim štetnim materijama, ona počinje da skladišti ove supstance u svojim masnim ćelijama. Jedan od prvih koraka u oslobađanju ovih materija je pretvaranje masti u vodu, tako da se može izbaciti iz organizma putem žuči.

Ovo vas može ostaviti umornim, slabim, sa osjećajem mučnine, zbunjenosti i dobijanjem na kilaži. Drugi simptomi koji se javljaju su anksioznost, kožna oboljenja, iznenadna alergija, konstantno nadimanje, maglovit vid i hormonski disbalans.

Postoje još i dodatni znaci kao što su hronični umor, letargija, glavobolja, bol u mišićima, pretjerano znojenje, problem varenja masti, bol u trbuhu, opstipacija, dijareja, depresija, osjetljivost, zadah.

Loading...

Kako da održite jetru zdravom?

Najbolji način je da jedete zdrave namirnice, izbjegavajući prerađeni šećer i zasićene masti, da imate dovoljno sna i izbjegavate alkohol i pušenje.

Takođe je važno da pijete dosta vode, jedete zdrave masti, unosite dovoljno gvožđa i da jedete dosta vlakana, kako bi izbacili iz tijela štetne materije.

Hemikalije kao što su herbicidi, pesticidi i aditivi u hrani mogu izazvati haos u vašem tijelu i pronaći put u masnom tkivu, zbog toga pokušajte da jedete organsku hranu koliko god je to moguće. Ako vam je potreban podsticaj, probajte ove 3 ljekovite biljke.

Gujina trava je broj jedan biljka za liječenje alkoholizma, fibroze i alkoholne ciroze. Takođe štiti jetru od štetnih materija i lijekova, tako da je naročito korisna za hronične bolesnike. Takođe pomaže da se jetra regeneriše i njene antioksidantske i antiinflamatorne osobine su korisne za liječenje virusnog hepatitisa i trovanja gljivama.

Slična gujinoj travi, artičoka stimuliše proizvodnju i protok u jetri. Ovo pomaže u borbi protiv gorušice i spriječava mahmurluk. Biljka takođe pomaže da se reguliše nivo holesterola nakon masnog obroka i regularno konzumiranje može da poboljša simptome iritabilnog crijeva. Njegovi antioksidanti i antibakterijska aktivnost štite organ od oštećenja i infekcije.

Kurkuma ima antiinflamatorna i antioksidantska svojstva koja štite jetru od oštećenja dok promoviše regeneraciju ćelija. Takođe pomaže da se zaštiti jetra od alkohola i jakih farmaceutskih lijekova i hemikalija. Neke studije su utvrdile da ovaj zlatni začin može da ubije kancerogene ćelije i tumor na jetri.

Izvor: fokuzz

Vaš komentar na članak: