17.08.2017 u 7:31 | Zdravlje | Komentari

Stavite ruke u ovaj položaj i riješite se nervoze i viška kila

Surya Mudra je pozicija ruke koja pomaže u čišćenju organizma od raznih toksina i poboljšava probavu. A masiranje dlana kružnim pokretima će pomoći kod anksioznosti…

ruke-staviti

Ruke nisu samo “praktični alat” za obavljanje svakodnevnih zadataka, one su puno više od toga. Na jedan, neočekivani, način čak mogu pozitivno utjecati na zdravlje cijelog organizma. Istraživanje provedeno 2008 godine na Sveučilištu u Minessoti je otkrilo da refleksologija, ili pritisak na određena područja ruke, utječe na ljudsko tijelo i um – potiče opuštanje, smanjuje bol i ima pozitivni učinak na smanjenje anksioznosti i depresije.

Jedna od najsnažnijih stvari koje čovjek može napraviti za dobrobit svojeg organizma, a uključuje rad rukama, je moćna pozicija ruke Surya Mudra, inspirirana jogom, a čiji cilj je ubrzati metabolizam i poboljšati probavu. Praktikanti ove tehnike smatraju da također pomaže kod gubitka apetita i liječi nisku temperaturu krvi.

Surya Mudra pozicija – Palcem pritisnite prstenjak na dlan, dok ostala tri prsta ostavite u izduženom položaju. Držite ga 45 minuta ili ako ne možete izdržati toliko dugo, tri puta dnevno po 15 minuta držite prste u tom položaju.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: