20.11.2016 u 16:48 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Spasite se od gljivične infekcije: Najčešći ginekološki problem koji muči 75 odsto žena!

Problem sa kojom se žene tokom života susreću jeste vaginalna gljivična infekcija, koja umije da bude vrlo uporna.

bol-stomak

Gljviična infekcija se načešće javlja usled upotrebe antibiotika, nošenja mokrih gaćica preko ljeta, korišćenja preterano agresivnih sredstava za intimnu njega, ali i ishrane bogate ugljenim hidratima…

Glavni simptomi mogu da budu svrab, obilan bijeli sekret i crvenilo sluzokože, a ova infekcija pogodi i do 75 odsto žena tokom života.

Šta više od svega doprinosi razvoju gljviica? Pored gore pomenutih razloga, postoji još nekoliko uzroka koje utiču na vaginalnu gljivičnu infekciju, koja se najčešće javlja prilikom pada imuniteta. Podsjetimo, dvije do tri ovakve infekcije godišnje nisu razlog za veliku brigu, ali sve preko toga je zabrinjavajuće.

Loading...
  • Konzumiranje većih količina alkohola
  • Stresan život i malo sna
  • Ishrana bogata takozvanim kiselim namirnicama
  • Nošenje preuskih gaćica i tesnih pantalona
  • Svakodnevna upotreba dnevnih uložaka
  • Trudnoća i dijabetes
  • Pranje gaćica na temperaturi nižoj od 60 stepeni

Odlazak kod ginekologa je uvijek najbolje rješenje, međutim ako ste sprečene iz nekog razloga, postoji “hitna pomoć” za ovaj problem i nalazi se u vašoj kuhinji.

1. Bijeli luk

Ako je vjerovati starinskim receptima – bijeli luk je najbolji prirodni lijek u borbi proitv gljivica i bakterija. Potrebno je jedan čen oljuštiti i umotati ga u sterlinu gazu, tako da formirate nešto poput tampona, a potom ga staviti direktno u vaginu. Vodite računa da dio gaze ostane van vagine, kako biste lakše izvadili. Terapiju treba sprovoditi sve dok se infekcija ne povuče.

2. Soda bikarbona

Ovaj moćan začin pospešuje alkalno stanje organizma koje ne pogoduje gljivicama. Najbolje je da pripremite eliksir od dvije litre prokuvane vode u koje treba da dodate dvije kašike sode bikarbone, pa tom tečnošću da ispirate vaginu tokom mjesec dana. U toku menstrualnih dana, ovaj tretman preskočite.

3. Kantarionovo ulje

Malu količinu ulja izručite u čistu posudicu, a potom namočite tampon ovim prirodnim uljem. Tampon ne bi smio da bude natopljen. Ovu metodu ponavljajte jednom dnevno sve dok simptomi infekcije ne nestanu.

Izvor: lepotaizdravlje

Vaš komentar na članak: