24.10.2014 u 6:40 | Zdravlje | Komentari

Samo pola kašike ovog začina dnevno učinit će čuda za vaše zdravlje i izgled!

cimet-kasika

Smanjivanje unosa kalorija često se može postići i s malo kreativnosti. Na primjer, ako zamijenite šećer i vrhnje sa žličicom cimeta, po šalici kave možete uštedjeti i do 70 kalorija.

Osim toga, razna su istraživanja pokazala i koliko je cimet dobar za cjelokupno zdravlje.

Istraživanja su pokazala da samo pola žličice cimeta dnevno može značajno smanjiti razinu šećera u krvi, trigliceride i kolesterol kod ljudi s dijabetesom tipa 2. No, za one koji ne moraju brinuti o razini inzulina, pokazalo se da cimet ima i niz drugih pogodnosti za zdravlje.

Cimet pomaže u kontroli naglih uspona i padova razine šećera u krvi što može smanjiti i potrebu za slatkim.

Loading...

Osim toga, cimet može poboljšati djelovanje antioksidansa iz drugih namirnica koji pomažu tijelu da se brani i da jača imunološki sustav.

Pokazalo se i da cimet smanjuje ukočenost u mišićima i zglobovima, suzbija upale, poboljšava zdravlje probavnog sustava pa čak i stimulira mozak.

A ovaj super začin stimulira i cirkulaciju krvi.

Dodajte cimet u svoj način ishrane

Jedno je istraživanje pokazalo i da dugotrajno uzimanje ovog začina (žličica na dan) blokira proizvodnju proteina u mozgu koji dovode do nastanka Alzheimerove bolesti.

Jedan od najboljih načina da svakodnevno konzumirate cimet je da ga, ako pijete kavu svaki dan, stavite u vašu kavu umjesto šećera, vrhnja i punomasnog mlijeka. A vjerojatno vam ne treba posebno isticati koliko je šećer nezdrav.

Cimet i kava odlično idu zajedno, možda vam neće biti fino kao s šećerom i šlagom, ali isplati se ovom čudesnom začinu dati šansu.

Izvor: narodnilijek.com

Vaš komentar na članak: