30.11.2020 u 23:49 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

FENOMEN BAKA: Preživjela Špansku groznicu, Drugi svjetski rat i već 3. put je zaražena koronom!

Ima 101 godinu i volju na kojoj svi treba da joj zavide!

Marija-Orsinger

Svjetski mediji bruje o Mariji Orsinger, 101-godišnjoj baki koja je preživjela Španski grip, Drugi svjetski rad, a kovid-19 je pobedila čak tri puta.

Koronom je prvi put bila zaražena u februaru.

“Moja majka je u februaru primljena u bolnicu u Sondalu, a doktorka mi je rekla da nikada nije vidjela nekog tako starog ko je tako dobro podnijeo korona virus. Disala je sam i nije imala temperaturu”, ispričala je njena ćerka Karla.

Loading...

Marija se drugi put zarazila u septembru, ali je ovog puta imala temmperaturu i provela je u bolnici 18 dana.

Svakako, svojom voljom i brzim oporavkom i tada je oduševila medicinsko osoblje, ali to nažalost nije bio kraj borbe. Prije nekoliko dana joj je ponovo testom potvrđen korona virus, ali ovog puta je hrabra Marija asimptomatski slučaj.

Rođena 1919. godine, Marija je preživjela i pandemiju Španskog gripa, vjenčala se tokom Drugog svjetskog rata, a za nekoliko dana će, svi se nadaju, i treći put pobijediti korona virus.

“Doktori su potpuno zapanjeni”, kažu njene ćerke, koje željno iščekuju da im se majka vrati kući iz bolnice, gdje je preventivno zadržana, zbog svojih godina.

Pozivamo vas da poštujete preporučene mjere – držite distancu, nosite masku i izbjegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Izvor: mondo

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: