27.08.2016 u 15:53 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Recite zbogom MOŽDANIM KRVARENJIMA, DIJABETESU, ALCHAJMERU i mnogim drugim bolestima korištenjem ovog jednostavnog lišća!!!

Naučnici su dokazali da ekstrakt lišća maslinovog drveta je odličan, jer ima veoma korisna svojstva. Njime možemo tretirati brojna oboljenja.

maslinovo-lisce

Sve prednosti ovog lišća mogu pomoći u: kardiovaskularnom i imunološkom sistemu, povećanju energije, regulisanju krvnog pritiska, preventiraju dijabetes i Alchajmerovu bolest.

Masline se uzgajaju u mediteranskim zemljama. Takođe rastu u Australiji, Peruu i Čileu. Lišće masline je korišteno u mumifikaciji faraona i prvi put su upotrijebljene u medicinske svrhe u Egiptu.

Antibakterijska svojstva lišća masline se koriste tretiranju raznih infekcija kao što su: kandida, meningitis, encefalitis, Humani herpes 6 i 7, hepatitis B, zoster, malarija, tuberkuloza, gonoreja, infekcija mokraćnih kanala, infekcija uha itd.

Sve prednosti korištenja lišća masline su sadržane u mediteranskoj dijeti. Mediteranska dijeta takođe zahtjeva visoku koncentraciju maslinovog ulja. Veoma je korisno za Vaše zdravlje da počnete koristiti maslinovo ulje, ali dodatak lista maslinovog drveta je drugi način poboljšanja Vašeg zdravlja, koji niste poznavali.

Ekstrakt lista maslinovog drveta je dostupan u kapsulama, u obliku ulja ili jednostavno koristite lišće. Možete napraviti čaj od ovog lišća i meda.

Izvor: novonovo

Vaš komentar na članak: