13.04.2015 u 10:38 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Recept za čudesan eliksir koji čisti pluća od nikotina

Ako ste pušač više od pet godina, onda do sada sigurno imate bronhitis koji je karakterističan po specifičnom kašlju.

Najbolje bi bilo da cigarete ostavite zauvek, ali ako to ne možete da uradite, predlažemo vam da ovaj čudesan recept za eliksir ubacite u vašu svakodnevnu ishranu.

napitak-pušenje

Bijeli i crni luk

Već znamo da imamo mnogo koristi od bijelog i crnog luka. Oni imaju antikancerogeno dejstvo i odličnu prevenciju protiv mnogih maligniteta. Luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

Đumbir

Ovaj drevni istočnjački začin dugo je poznat po svom čudesnom ljekovitom dejstvu. Đumbir je takođe važan za odlaganje slojeva sekreta pušača u plućima.

Kurkuma

Loading...

Ovaj zapanjujući žuti začin je bogat vitaminima i mineralima i sadrži ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkuma djeluje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno, tako da je veoma poželjno da se uključi u svakodnevnu ishranu.

Recept za napitak koji čisti pluća od pušenja

Sastojci:

- 400 g luka
- 1 litar vode
- 400 g smeđeg šećera
- 2 kašike kurkume
- mali oljušten koren đumbira

Priprema:

Sipajte vodu zajedno sa šećerom i ostavite da proključa. Dodajte očišćen luk isjeckan na četvrtine i rendani đumbir korijen (veličine palca). Stavite kurkumu i kada počne ključanje, smanjite temperaturu.

Kuvajte dok se tečnost ne umanji za dva puta, zatim stavite u staklenu teglu, a kada se smjesa potpuno ohladi, čuvajte je u frižideru. Uzmite dve kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče, dva sata poslije obroka.

Upozorenje:

Prije nego što počnete potrošnju bilo kog lijeka, posavjetujte se sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: