20.07.2016 u 14:08 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Prirodni lijekovi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima češće se javljaju kod muškaraca nego kod žena, i to naročito kod onih muškaraca u čijoj se porodici generacijama javlja ova infekcija.

Gljivice-na-noktima

Faktori koji povećavaju rizik od nastajanja gljivica na noktima su: prekomjerno znojenje, rad u vlažnom okruženju, korišćenje čarapa i obuće koji otežavaju disanje nogu i ne upijaju znoj, hodanje bez obuće na vlažnim mjestima kao što su bazeni, teretana i javna kupatila, atletsko stopalo, povrede na noktima, dijabetes, psorijaza, problemi sa cirkulacijom i oslabljen imuni sistem.

Jako je važno da u liječenju glivica na noktima budete istrajni, jer se rezultati mogu uočiti tek nakon dva mjeseca liječenja.

Jabukovo sirće za gljivice na noktima

Loading...

Veoma koristan kućni lijek za borbu sa gljivicama na noktima je upravo jabukovo sirće. Potopite noge u lavor sa 1l vruće vode i pola šolje jabukovog sirćeta. Takođe, jabukovo sirće možete pamučnim tupferom direktno nanositi na inficirani nokat 3 puta na dan dok ne zaliječite nokat.

Bijeli luk za gljivice na noktima

Bijeli luk je moćan prirodni antibiotik koji se koristi za uklanjanje gljivica na noktima. 5 čena bijelog luka stavite u šolju vode da proključaju. Vodu sipajte u lavor i ostavite da odstoji dok se voda ohladi kako biste mogli u tu vodu da potopite noge. Čiste noge držite 15 min u vodi od bijelog luka. Proces ponavljajte tokom 4 nedelje ili dok ne primjetite poboljšanje.

U bočicu sa providnim lakom za nokte dodajte 1 čen bijelog luka, usitnjen, 5 kapljica limuna i 5 kapljica povidon joda. Ostavite da odstoji 2 nedelje. Nakon tog perioda dobro promućkajte i 15 dana zaredom nanosite po jedan sloj na nokte. 16og dana acetonom skinite taj lak. 17og dana ponovite proces dok gljivice ne nestanu.

Možete, takođe, da izgnječite bijeli luk i da ga direktno nanesete na nokte i da ostavite da odstoji na noktima 30min. Stopala moraju biti čista prije nego što primjenite ove metode liječenja.

Kućno liječenje gljivica na noktima uz pomoć soli

Operite noge i nemojte ih brisati peškirom, već na mokre nokte nanesite so i obujte čarape ili nazuvke. Ovaj proces ponavljajte 2 puta dnevno.

Ulje čajnog drveta

Najefikasniji prirodni lijek za uklanjanje gljivica na noktima je eterično ulje čajnog drveta. Direktno na nokat nanesite ovo ulje, 2 do 3 puta na dan dok ne dobijete željene rezultate. Prije nego što upotrebite ovaj lijek, trebalo bi da uradite alergijski test, jer može biti da su neke osobe alergične na ulje čajnog drveta. Muškarci u razvoju ne bi smjeli da koriste ovo ulje.

Bijelo sirće

U lavor sipajte 1l tople vode i pola šolje bijelog sirćeta i držite noge u toj vodi 15min. Ponavljajte proces 2 puta dnevno dok ne vidite rezultaate.

Izvor: cajeviza

Vaš komentar na članak: