09.12.2015 u 9:32 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Prirodni lijek za glavobolju, duplo bolji od aspirina

Glavobolja je najčešća bol modernog doba. Glavobolja može biti uzrokovana stresom, umorom ili tjelesnim preopterećenjem.

glavobolja-prirodna-rjesenja

Neizdrživi pritisak u glavi mnogi pokušavaju riješiti aspirinom, uspiju, ali zaboravljaju da je aspirin sintetički proizvod i da može naštetiti vašem organizmu. Glavni sastojak aspirina je salicin koji smiruje bol, također ga možemo naći u velikoj količini u orašastim plodovima.

Šačica badema je prirodni aspirin, koji pak ima više učinka od aspirina, a nema nepoželjne reakcije i nimalo ne šteti organizmu. Glavobolja se obično javlja u stražnjem dijelu glave, što uzrokuje slabu koncentraciju, razdražljivost i umor.

Najčešći uzroci glavobolje su obično stres, napetost, gripa, upala sinusa ili problemi sa probavom. Stručnjaci kažu da ovu neugodnu pojava treba tretirati kao simptom, a ne kao bolest. Ako je glavobolja i dalje nepodnošljiva pokušajte opustiti vaše tijelo, meditirajte, tuširajte se, maksimalno se opustite i grickajte bademe. Ustanovili smo da dabademi mogu biti od velike koristi.

Šačica badema ili 10 do 12 komada dnevno ublažava i sprečava glavobolje, možete ih jesti sirove, ako ih jedete uz obrok svaki dan, glavobolje neće biti.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: