04.01.2015 u 9:49 | Kako smršati, Voće, Zdravlje | Komentari

Prirodni energetski napitak koji sagorijeva masti

Zašto prirodni energetski napitak?

Sljedeći puta kada se osjećate umorno i imate manjak energije, umjesto energetskih pića iz trgovina, popijte prirodni energetski napitak koji možete napraviti sami. Osim što sadrži zdrave sastojke, ovaj napitak može pomoći u sagorijevanju masnoća na predjelu trbuha za oko 77%, naravno uz redovitu konzumaciju. Ovaj prirodni energetski napitak je prije svega puno zdraviji od kupovnih energetski pića koja sadrže umjetne sastojke i sladila. Priprema je vrlo brza i jednostavna, a rezultat je vrlo ukusan i zdrav prirodni energetski napitak kojim možete zamijeniti kavu.

prirodni-energetski-napitak

Glavni sastojak je zeleni čaj

O zdravstvenim prednostima zelenog čaja već se puno toga zna. Osim što daje tijelu energiju, može pomoći u mršavljenju i sagorijevanju masnoća. Zeleni čaj sadrži polifenole od kojih su većina katehini. Jedan od njih je i epigalokatehin-3-galat ili EGCG koji stimulira oksidaciju masti što dovodi do smanjenja masnog tkiva. Zeleni čaj također smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jača imunološki sustav i pomaže u poboljšanju koncentracije.

Kako napraviti prirodni energetski napitak?

Sastojci:

6 vrećica zelenog čaja
2,5 dl vode
sok od 4 limuna
stevia po želji
led
listići metvice (opcionalno)

Priprema :

U vruću vodu stavite vrećice zelenog čaja i držite ih 5-10 minuta. U međuvremenu, iscijedite 4 limuna i dobivenom soku dodajte prirodni zaslađivač po vlastitom izboru. U zeleni čaj dodajte nekoliko kockica leda i pustite da se ohladi. Dodajte sok od limuna, promiješajte i po želji ubacite listiće metvice za dodatan okus i dekoraciju.

Izvor: kiwi

Vaš komentar na članak: