07.10.2016 u 7:53 | Zdravlje | Komentari

Ako čašu SLANE VODE svakog dana popijete na prazan stomak, evo šta će vam se dogoditi!

Naravno, ne možete jednostavno pomješati vodu i kuhinjsku so; ovdje se misli na to da tehnički čistoj mlakoj vodi dodate prirodnu, nerafinisanu morsku so. E, tada dobijate čudotvorni napitak, koji treba uzeti natašte!

voda-casa-pixabay

Neko ko je navikao da izjutra “čim otvori oči” popije kafu ili doručkuje, na predlog da umjesto toga uzme čašu slane vode i saspe je u prazan želudac, vjerovatno će biti skeptičan ili će reagovati gađenjem. Međutim, vjerovali ili ne, to savremenom čovjeku koji živi ubrzanim životnim tempom može donijeti mnoge koristi.

Pozitivni joni soli vežu se za negativne jone molekula vode i obrnuto. Voda time više nije “samo” voda, a so nije “samo” so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje koji vaš organizam direktno apsorbuje.

Sve dole navedene stavke proizilaze iz činjenice da je morska so bogata elementima koji su važni za naš život poput natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, silicijuma, čak i srebra i zlata.

Loading...

Evo koje sve benefite obezbeđujete svom organizmu ako mu svakog jutra priuštite čašu mlake vode u kojoj ste rastvorili kašičicu morske soli.

Detoksikacija

Minerali kojima je ovaj slani napitak bogat podstiče limfnu drenažu što znači da navodi vaš organizam da se sam čisti iznutra i da prirodnim putem izbacuje toksine. Pored toga, ima i antibakterijsko dejstvo pa pomaže izbacivanje štetnih bakterija iz crijeva.

Hidratacija

Voda je neophodna organizmu za njegovo normalno funkcionisanje, međutim postoji mogućnost i da unesete previše vode. Neki ljudi kojima organizam slabije apsorbuje vodu, pijenjem velikih količina vode prave grešku jer tako previše razvodnjavaju tkiva pa im se voda zadržava na pogrešnim mjestima. Pijenje slane vode može da riješi ovaj problem jer obezbjeđuje dobru apsorpciju čime se povećava hidriranost svih ćelija.

Varenje

So pomaže da se u ustima aktiviraju pljuvačne žlijezde, oslobađajući tako regulatorske amilaze (enzime koji pretvaraju skrob i glikogen u jednostavne šećere). One pomažu razgradnju hrane čime se olakšava dalje varenje. Takođe, na ovaj način reguliše se želudačna kiselina čime se drastično smanjuju gastroenterološki problemi.

San

Osobama koje pate od insomnije i drugih poremećaja sna, ovaj napitak može otkloniti te probleme. Naime, prirodni minerali iz soli smiruju nervni sistem tako što snižavaju niovo kortizola, hormona koji je odgovoran za stres, a samim tim i za budnost i napetost.

Zdrave kosti

Poznata medicinska teorija kaže da osteoporoza nastaje kada organizam sam uzima kalcijum i druge minerale iz kostiju koje onda “troši” na regulisanje kiselosti krvi. Slana voda može nadoknaditi izgubljenje minerale iz kostiju jer, čime se sprečava njihovo preuranjeno propadanje.

Koža

Redovnim uzimanjem slane vode pomažete svojoj koži da ostane zdrava, sjajna i elastična. Minerali kojima je bogata djeluju kao “piling” iznutra što pomaže da se oslobodite akni, a njihovo dejstvo je blagotvorno i za sve vrste osipa i ekcema. Kao prateći efekat detoksikacije dubljih slojeva, površina kože ostaje sjajna i blistava.

Izvor: telegraf/positivemed

Vaš komentar na članak: