18.05.2018 u 14:08 | Zdravlje | Komentari

Prirodni eliksir koji produžava životni vijek! Tri sastojka koja će vas spasiti

Donosimo odličan recept za dugovječnost za koji vam je potrebno svega par sastojaka. Vjerojatno neke već imate u kući. A riječ je o mrkvi, jabuci, limunu i đumbiru. Doznajte dobrobiti navedenih sastojaka

mac

Mrkva poboljšati vid a i učinkovita je u borbi protiv raka, koža se pomlađuje i zdravija je. Osim toga mrkva je dobra za srce, za zdravlje zuba i desni, i učinkovita je i protiv srčanog udara.

Jabuka  jača imunološki sustav, potiče gubitak težine, stimulira bubrege, jetru i žuč, štiti od bolesti usne šupljine, potiče probavu, štiti srce i krvne žile, pomaže kod stresa, umora i nesanice, štiti od bakterija i virusa, sprečavanje nekoliko vrsta raka.

Limun čisti jetru i stimulira njezin rad, prirodni je antiseptik i antioksidans, sprječava gripu, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod kolika i želučanih tegoba, pomaže probavi, potiče stvaranje enzima u jetri, normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, sprječava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog tlaka i povećava razinu dobrog kolesterola, alkalizira organizam, sprječava grčeve i bolove u mišićima, regulira rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Loading...

Đumbir ublažava želučane tegobe i nadutost, stimulira sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu, posebice morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu uslijed kemoterapije, posjeduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripe i prehlade, đumbir je također anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima antiupalna svojstva, zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva, kemijski sastojci, koje sadrži đumbir, su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale. učinkovit je protiv artritisa, sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, smanjuje razinu kolesterola i sprječava nastanak krvnih ugrušaka, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje, piše naturalhealthyworld.com

Sastojci:

– 4 mrkve

– 3 jabuke

– Sok od 1/2 limuna

– Komad oguljeni đumbir (2 cm)

Priprema:

Stavite sve sastojke u sokovnik i odmah pijte nastalu smjesu.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: