26.11.2020 u 20:50 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

POZNATI DOKTOR UPOZORAVA: Ovo je najvažnije za imunitet, OVE 3 STVARI TREBATE URADITI SVAKOG DANA!

Dileme u vezi s preventivom od svih bolesti, a naročito u zaštiti od korona virusa glavne su teme zbog kojih tražimo savjete ljekara.

kardiolog

Govoroći o jačanju imuniteta, poznati srpski kardiolog dr Višeslav Hadži-Tanović je, gostujući na TV Prva naglasio da jak organizam može da se izbori sa svim virusima.

Po njegovom savJetu, veliki rizik za zdravlje srca predstavljaju stres i odsustvo kretanja i drugih fizičkih aktivnosti.

“Savjetujem da svakog jutra uradite laganu gimnastiku, a zatim da šetate”, kaže dr Hadži-Tanović. On podseća da na otvorenom, na primjer, kada šetate kroz šumu, nije potrebno nositi masku već omogućiti tijelu da dobije kiseonika. Zato je važno duboko disanje.

Loading...

Prema mjerama za sprečavanje epidemije korona virusa u Srbiji, da podsjetimo, maske na otvorenom treba nositi samo tamo gdJe je nemoguće sprečiti međuljudski kontakt, kao što su redovi pred prodavnicama, gužve na autobuskim stanicama i tome slično.

“Moj savjet je da svi, dok korona traje piju: vitamin C, vitamin D i aspirin. Svaki dan. Aspirin je obavezan i da ga piju uveče. To će da spreči kolaps pluća kada i ako dođe do zaražavanja korona virusom. Pa mi kada operišemo ljude, srčane bolesnike, damo im aspirin da ga piju do kraja svog života” kaže doktor.

Srpski kardiolog podsjeća da svi treba da slušaju savJete ljekara i vode računa o tome da im organizam bude otporan i zdrav.

“Vjerujte u medicinu, jer oni ljudi koji vjeruju u lijek, u izliječenje, brže i lakše se oporave od onih koji ne vjeruju.

Ako osoba stalno misli da će oboljeti, da će se zaraziti, do toga će i doći. Vjerujte da ćete savladati virus. Više se krećite i vodite računa o preventivi,” poručuje dr Hadži-Tanović.

Izvor: mondo.rs

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: